16:38
14.01.2022

На Львівщині дітей-пільговиків відсаджують у їдальні від решти й дають інші страви (ФОТО)

Така ситуація склалася у багатьох школах

 У школах Червонограда Львівської області дітей-пільговиків годують окремо від решти однокласників: їх садять за окремим столом та подають інші страви.

На цей випадок звернула увагу учасниця групи “Батьки SOS” у Facebook Юлія Дмитрук й опублікувала фото, на якому показано різницю між стравами пільговиків та решти дітей.

Вона розповіла, що діти-пільговики отримують харчування у початкових класах безкоштовно, і вартість їхньої порції складає 34 грн. А решта учнів купує собі порцію за 35 грн.

“Тобто якщо у класі є пільговики, то їм накривають окремий стіл від решти однокласників. Діти підсміховуються із пільговиків, з приводу чого і звернулася до мене мама першокласниці”, – написала Дмитру.

За словами активістки, наразі невідомо, хто дав таку вказівку, проте вона стверджує, що така ситуація склалася у багатьох школах Червонограда.

“На фото сьогоднішні контрольні порції з їдальні загальноосвітньої школи №11 Червонограда. Рис і риба – це для пільговиків, а картопляне пюре і рибна котлета – для непільговиків. Така собі сегрегація…” – прокоментувала світлину Дмитрук.

Фото: Юлія Дмитрук

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі