17:17
03.01.2022

На Львівщині місто залишилось без води

Відсьогодні, з 3 січня 2022 року, курортне місто Трускавець, що на Львівщині, залишилось без води.

Загалом, у Трускавці є два джерела водопостачання. Перше – це питне озеро на об’їзній міста, яке не відповідає санітарним нормам і лише зараз планують його чистити. Друге- це КП “Дрогобичводоканал”, якому ТзОВ “Трускавецький водоканал” боргує понад 12,5 млн гривень.

Незважаючи на мільйонні борги, КП “Дрогобичводоканал” не зупиняло водопостачання та, розуміючи ситуацію, у якій можуть опинилися трускавчани, зважаючи на наближення святкових днів, продовжило подачу води.

Однак, станом на 31 грудня 2021 р. “Трускавецький водоканал” не підписав договору, за яким питна вода мала б постачатись у домівки та санаторії міста. І як результат –  громада залишається без води.

“Більшість санаторіїв, знаючи про цей борговий конфлікт, мають свої резервуари, де зберігають воду. Але вона все одно рано чи пізно закінчиться: сьогодні, завтра, через кілька днів. А що далі?! Самі дрогобиччани здивувались від того, що мер Трускавця вперше не підписав договір, тому що насправді розуміють – води немає звідки взяти”, – розповів “Львівським новинам” Роман, мешканець Трускавця.

Замість пошуку механізму сплати боргу Андрій Кульчинський, очільник курортного міста, просто не підписує договір та залишає громаду без води. А мешканці, в свою чергу,  обурені, оскільки невідомо, коли саме відновлять водопостачання.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі