17:01
08.11.2021

На Львівщині місцева влада відроджує добровільні пожежні команди

Завдяки добровольцям, у Європі рятують набагато більше людей у надзвичайних ситуаціях

У Яворівському районі, що на Львівщині, місцева влада вирішила відновити добровільні пожежні команди, які на громадських засадах допомагають рятувати людей у надзвичайних ситуаціях.

Про це повідомляє заступник голови Яворівської міськради Віталій Денега, пишуть “Львівські новини”.

“На сьогоднішній день у Європі активний розвиток здобули добровільні пожежні команди. Вони, у взаємодії з державними рятувальними службами, рятують десятки життів та зберігають майно громадян. Люди працюють на постійній роботі, але при першій змозі долучаються до рятувальних робіт… В Україні помирає у 5 разів більше громадян під час надзвичайних ситуацій ніж у Польщі. Ці цифри заставляють задуматися про потребу відновлення традицій добровільних пожежних команд. ДСНС в силу великих територій просто невзмозі самостійно і швидко охопити територію за яку відповідальні”, — зазначає Денега.

За його словами, в Україні на початку ХХ століття вже діяли такі загон, проте згодом їх розформували.

Фото: фейсбук-сторінка Віталія Денеги

Зараз відновленням ДПК зайнялися у кількох територіальних громадах Львіської области: Яворівській, Судововишнянській, та Мостиській. Місцеві проходили 4-денне навчання за програмою “Вогнеборці” у Польщі.

“Історія тільки починається, але вже на сьогоднішній день в Яворівській громаді відкрився гаражний бокс з пожежним автомобілем у с. Бунів, визначений склад добровольців, зовсім скоро усі вони пройдуть навчання. А пізніше очікуємо грантову допомогу від польських колег – у вигляді спеціального спорядження”, — говорить заступник міського голови Яворова.

Фото: фейсбук-сторінка Віталія Денеги

Читачам також цікаво:

Коментарі