14:12
21.02.2022

На Львівщині оголосили конкурс декламування поезії Шевченка

Переможці конкурсу будуть визначені 13 березня 2022 року

На Львівщині оголосили  “Дитячо-юнацький конкурс декламування поезії Шевченка 2022”, який  приурочений до 208-ї річниці народження Великого Кобзаря та проводиться з метою популяризації надбань української культури серед дітей та юнацтва, формування у підростаючого покоління національної свідомості.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив голова Золочівської районної ради Орест Кавецький, пишуть “Львівські новини”.

“Це вже другий за рахунком конкурс декламування поезії Шевченка, ініційований мною. Минулого року в змаганні взяли участь 379 дітей. Учасниками конкурсу можуть стати діти віком до 18 років, які проживають в одній із наступних громад Львівщини: Золочівська, Поморянська, Глинянська, Бродівська, Заболотцівська, Підкамінська, Буська, Красненська, Радехівська, Лопатинська, Кам’янка-Бузька, Жовтанецька та Новояричівська”, – йдеться у дописі.

Для участі у конкурсі необхідно:

  1. Відзняти відеоролик, у якому учасник декламує будь-яку поезію Тараса Шевченка на фоні пам’ятника чи іншого зображення поета.
  2. Поширити відео у групу “Ініціативи Ореста Кавецького”   www.facebook.com/groups/okavetskyi/.

В описі відео обов’язково вказати ім’я та прізвище, вік, населений пункт та громаду учасника, а також –  навчальний заклад та клас (групу), де вчиться учасник (для дошкільнят необов’язково).

Учасники поділяються на 4 (чотири) вікові категорії:

  1. Дошкільнята.
  2. Молодші школярі (учні 1-4 класів).
  3. Діти середнього шкільного віку (5-9 класи).
  4. Юнацтво (учні 10-11 класів та позашкільна молодь, якій не виповнилося 18 років).

“Автори відео у кожній віковій категорії, які наберуть найбільшу кількість “вподобайок” (лайків) у Facebook-групі “Ініціативи Ореста Кавецького”, отримають від мене грошову нагороду. П’ятим переможцем (Приз глядацьких симпатій) буде той учасник, який набере найбільшу кількість “вподобайок” серед всіх вікових груп, проте цієї кількості йому не вистачить для перемоги у своїй віковій категорії”,  – зазначив голова Золочівської районної ради.

На фото Орест Кавецький

Конкурс триватиме з 21 лютого до 13 березня 2022 року. Відео потрібно завантажити до 17:00 11 березня 2022 року, оскільки далі до 12:00 13 березня 2022 року можна буде лише голосувати за відеоролики учасників.

Переможці конкурсу будуть визначені 13 березня 2022 року. Усі  учасники отримають дипломи про участь в конкурсі.

Правила конкурсу також включають наступні умови:

  • на відео повинна бути присутня тільки одна дитина. Колективні відео не допускатимуться до участі в конкурсі;
  • з однієї сторінки (одного профілю) не можна публікувати більше, як один допис з декламуванням вірша. Правило не розповсюджується на сторінки близьких родичів (батька, мами, рідних братів та сестер, діда та баби) або опікунів, якщо в сім’ї 2 і більше дітей;
  • адміністратори групи “Ініціативи Ореста Кавецького” вправі дискваліфікувати учасника за нечесну боротьбу, що полягає у накручуванні “вподобайок” за допомогою фейкових сторінок.

“Наголошую, що голосувати “вподобайками” можна ВИКЛЮЧНО у Facebook-групі конкурсу!!!

Прошу дотримуватися правил та нехай переможуть найкращі!” – підсумував Кавецький.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі