15:41
11.11.2022

На Львівщині оцифрували понад 58 тисяч документацій із землеустрою та оцінки земель

За останній тиждень землевпорядниками  опрацьовали майже 2,7 тисячі документацій

Працівниками ГУ Держгеокадастру у Львівській області здійснюється робота з перетворення матеріалів Державного фонду із землеустрою та оцінки земель в електронну форму з червня цього року, відповідно до доручення Сергія Завадського, в.о. Голови Держгеокадастру.

Про це повідомляє ГУ Держгеокадастру у Львівській області, пишуть Львівські новини.

За цей час перетворено в електронну форму більше 58 тисяч таких документацій на території Львівської області, ця робота здійснюється постійно, лише за останній тиждень землевпорядниками Львівщини  опрацьовано майже 2,7 тисячі документацій.

«Оцифрування паперових документацій – один з кроків України при переході до цифрового урядування, сприятиме подальшому розвитку земельних відносин, додатково усуває корупційні ризики, створить зручні умови для громадян при зверненні за потрібними матеріалами»зазначає Андрій Кавецький, начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Перетворення усіх матеріалів Державного фонду документації із землеустрою в електронний вигляд забезпечить:

  • оперативний та швидкий пошук;
  • знизить корупційні ризики;
  • введення оперативного моніторингу використання та надходження документації із землеустрою до Державного фонду.

Довідково:

Державний фонд  документації  із  землеустрою та оцінки земель формується  на основі збору,  обробки,  обліку матеріалів, отриманих в результаті здійснення землеустрою.

Положення  про  Державний  фонд  документації  із землеустрою затверджено постановою  Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2004 року № 1553.

Юридичні та фізичні особи   мають   право   користуватися матеріалами  Державного  фонду  документації  із   землеустрою   з дотриманням вимог Закону України «Про землеустрій»,  «Про доступ до публічної інформації», інших законів України і Положення про Державний фонд документації із землеустрою.

Читачам також цікаво:

Коментарі