13:27
21.10.2021

На Львівщині планують відкрити п’ять нових пунктів пропуску

Стратегія обласної влади така, щоб по українському кордону кожних 30-45 км був пункт пропуску

Коли з’являться нові пункти пропуску в Львівській облдержадміністрації ще не знають, але запевняють, що дороги до них вже почали будувати.

Щоб зменшувати черги на кордоні, треба розбудовувати пункти пропуску. В Львівській облдержадміністрації запланували побудувати їх аж п’ять. Про це в в програмі «Великі перемовини» на «Першому Західному» розповів заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко.

Пункти пропуску планують в таких місцях: Боберка – Смольник, Лопушанка- Міхновець у Самбірському районі, Варяж -Усьмеж, Белз – Будинін, Белз -Осердув у Червоноградському районі. За словами Юрія Бучка, в області змінили стратегію: тепер спершу будують дорогу, а далі – пункт пропуску.

«Якщо взяти пункт пропуску в Грушеві, то він був побудований, але не було під’їзду, інфраструктури, то зараз ми будуємо дорогу. В Боберці ми зараз теж активно будуємо дорогу, плануємо в наступному році закінчити. Також дорога Турка-Лопушканка, яка веде до майбутнього пункту Лопушканка. Там вже є техніко-економічне обґрунтування, яке передане Кабміну на погодження. В напрямку Міхнавець ми збудували 10 км дороги з 12-ти. Ну і два пункти пропуску в Сокальському районі: Белз і Варяж, де розроблено проєктно-кошторисну документацію на ремонт доріг, і в наступному році ми стартуємо», – розповів посадовець.

Загалом, за його словами, стратегія обласної влади така, щоб по українському кордону кожних 30-45 км був пункт пропуску.

Але найближчим до відкриття є пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Польська сторона там розпочала будівництво самого пункту, а українська сторона – ремонт під’їзної дороги та інфраструктури. Відкрити пункт Нижанковичі – Мальховіце планують в 2024 році.

Читачам також цікаво:

Коментарі