11:25
28.11.2022

На Львівщині сьогодні застосують аварійні відключення світла

Сьогодні, 28 листопада, у Львові та області запроваджені аварійні вимкнення світла – погодинні та аварійні. Це пов’язано із ситуацією в енергосистемі України після ракетних обстрілів росіян.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький, пишуть Львівські новини.

“Через зростання дефіциту потужності, який виник через аварійні відключення блоків на кількох електропідстанціях та зростання споживання у зв’язку з погіршенням погодних умов, сьогодні НЕК «Укренерго» вимушено застосувала аварійні відключення по всій території України, зокрема у Львівській області. Це необхідно, щоб без світла не залишилися всі”, – зазначив Козицький.

Докладно про те, яка енергетична ситуація у Львівській області та відповіді на найчастіші запитання – за посиланням.

“Що стосується запитання, чому разом зі світлом у деяких споживачів зникає також теплопостачання, відповідаю: так виникає, тому що не всі котельні і водозабори енергетики можуть залишити заживленими під час відключень електроенергії. Забезпечити їх генераторами мають органи місцевого самоврядування. Також органи місцевого самоврядування повинні забезпечити альтернативними джерелами живлення школи та дитсадки. Це питання піднімали під час попередніх нарад з ними”, – підсумував очільник області.

Читачам також цікаво:

Коментарі