19:32
30.03.2021

На Львівщині у дітей виявили нові ускладнення після ковіду

У дітей виявляють цукровий діабет.

Станом на сьогодні, 30 березня, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ перебуває 33 пацієнти з коронавірусом.

Про це повідомляє zaxid.net, пишуть “Львівські новини”.

Зазначається, що усі діти мають середній та важкий перебіг хвороби. Їх лікують в окремій ковідній зоні.

«Це є окреме відділення, цілий поверх, із окремим входом, із окремим виходом, із санпропускником. Це є діти різного віку, починаючи від грудного і до старшого шкільного віку. Діти поступають із гарячками, з високими температурами, з розладами шлунково-кишкового тракту і з пневмоніями» – розповіла директорка Львівського ОХМАТДИТу Олександра Бурда.

Медики зазначають, що найчастіше діти інфікуються коронавірусом від батьків.

Також підхопити ковід вони можуть в школі або ж у садочку.

Попри те, що Covid-19 вражає органи дихання дитини, він ще й провокує ускладнення.

«Перше ускладнення, яке було виявлено, це цукровий діабет. Другий, знову ж таки, оці важкі двобічні пневмонії, дуже часто це були септичні ускладнення, було ураження організму не тільки вірусом, але й плюс бактерійною флорою. А ще – вражаються судини» – розповіла завідувачка реанімаційного відділення Львівського ОХМАТДИТу Віра Приймакова.

У Львові планують розгорнути нові ліжка для дітей інфікованих коронавірусом. Сотню додаткових місць хочуть облаштувати у дитячій лікарні на вул. Пилипа Орлика. За спеціальним дозволом уже звернулись до Кабміну.

«Фактично ліжкомісця є готові. Треба ще підвести кисень. На сьогодні, здається, готовими є 40-45 ліжок. Попередньо було визначено, що протягом тижня мають бути завершені всі необхідні роботи. Щоб можна було спеціалізовано лікувати дітей» – розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

У свою чергу, медики закликають батьків не лікувати дітей самотужки вдома, а одразу звертатися до лікарів.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі