11:54
16.05.2021

Мешканці Львівщини обговорили питання стосовно функціонування Національного природного парку “Королівські бескиди” (ФОТО)

На зібранні вирішили направити відкритого листа Голові Львівської ОДА Максиму Козицькому

15 травня, в селі Стрілки, що на Львівщині, відбулась зустріч мешканців громад, на теритрії яких створено Національний природний парк “Королівські Бескиди”.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Національного парку, пишуть “Львівські новини”.

На зустрічі вирішили звернутися до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, Голови Львівської ОДА, Голів Старосамбірської та Стрілківської ТГ.

“Вимагаємо при формуванні НПП КБ врахувати думку місцевих жителів, провести інформаційну кампанію, з важливих питань, які приймаються проводити громадські слухання та обговорення”, – йдеться у повідомленні.

джерело: Національний парк Кородівські бескиди

Зазначається, що призначення керівників НПП (на постійній основі чи ТВО), потрібно проводити виключно після проведення громадських слухань та обговорень в громадах, також керівник НП має призначатися після проходження конкурсу.

Громадські слухання та обговорення мають проводитись в усіх громадах колишніх центрах сільських рад, бо саме за рішенням тих сільських рад громадські ліси буле передані для користування в КП “Галсільліс”, а тепер їх передають в НПП.

джерело: Національний парк Королівські бескиди

“Ми громадяни України, власники нашого лісу вимагаємо діалогу влади в питанні ключових рішень щодо роботи та функціонування НПП КБ. В випадку ігнорування думки громад та місцевих жителів залишаємо за собою право діяти рішуче і відстоювати свої права на акціях непокори. Закликаємо владу діяти згідно моральних принципів та цінностей дарованих нам Революцією Гідності, Конституції України, Законів України”, – пишуть у дописі.

На зібранні вирішили направити відкритого листа Голові Львівської ОДА Максиму Козицькому.

джерело: Національний парк Королівські бескиди

“Шановний Максим Зіновійович, до нас, жителів громад на території яких створено НПП Королівські Бескиди дійшла інформація про призначення Романа Батючка ТВО керівника НПП Королівські Бескиди.
Звертаємося до вас і вимагаємо:

  • Як представника президента у Львівській області негайно втрутитися і відреагувати на ганебне та кулуарне призначення.

  • Роман Батючок, це не та людина, яка може займати цю посаду, кандидат не відповідає, ні моральним, ні професійним якостям, вимагаємо – не призначати Романа Батючка на жодну керівну посаду в НПП Королівські Бескиди, а якщо таке відбулося – ініціювати перед Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України, термінового звільнення.

  • Ми місцеві жителі, представники громад вимагаємо призначення на керівні посади НПП Королівські Бескиди обговорювати з громадськістю і не допустити призначень людей без конкурсу, без обговорень та з заплямованою репутацією.

  • НПП КП створювався для того щоб врятувати довкілля від злочинних дій Галсільлісу, та розвитку територій для майбутніх поколінь – не вбивайте добру справу в зародку”, – йдеться на сторінці спільноти.

Окрім того, вирішили, направити відкритого листа Міністру захисту довкілля та природних ресурсів України:

“Шановний Роман Романович, Вашим наказом затверджено Положення про національний природній парк “Королівські Бескиди”.
Згідно даного Положення – Парк очолює Директор, якого на посаду призначає та звільняє Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України.До нас, жителів громад на території яких створено НПП Королівські Бескиди дійшла інформація про призначення Романа Батючка ТВО керівника НПП Королівські Бескиди”, – пишуть у зверненні.

джерело: Національний парк Королівські бескиди

Вимоги:

  • Негайно втрутитися і відреагувати на це призначення, так як Ви безпосередньо відповідаєте за призначення Директора парку.
  • Роман Батючок, це не та людина, яка може займати цю посаду, кандидат не відповідає, ні моральним, ні професійним якостям, вимагаємо не призначати Романа Батючка на жодну керівну посаду в НПП Королівські Бескиди, а якщо таке відбулося – вимагаємо переглянути своє рішення і звільнити негідного кандидата з скомпрометованою репутацією.
  • Призначення на керівні посади НПП Королівські Бескиди обговорювати з громадськістю і не допустити призначень людей без конкурсу, без обговорень та з заплямованою репутацією.
  • НПП КП створювався для того щоб врятувати довкілля від злочинних дій “Галсільлісу”, та розвитку територій для майбутніх поколінь – не вбивайте добру справу в зародку.
  • Створити Комітет громад Королівські Бескиди, який буде діяти від імені громад та місцевих жителів і представлятиме їхні інтереси на робочих зустрічах у Львові та Києві, комунікуватиме з владою. До нього увійшли активісти зі Стрілківської та Старосамбірської громад. Очолив комітет уродженець Галівки, художник, активіст Іван Платок.

“Протокол, звернення, відкриті листи будуть допрацьовані Комітетом громад Королівські Бескиди та в найкоротший термін відправлені адресатам”, – йдеться у повідомленні.

джерело: Національний парк Королівські бескиди

 

 

Коментарі