19:38
04.02.2022

На Львівщині відкрили перший практичний центр селянського господарства (ВІДЕО)

Перший навчально-практичний центр  “Сільське господарство” у  с. Червоне Золочівського району на Львівщині. За 6 млн грн з державного та 3 млн з обласного бюджету для практичного навчання учнів закупили сучасну сільськогосподарську техніку.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив Іван Пикус, начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти Львівської ОДА, пишуть “Львівські новини”.

“Була гостра потреба створення такого центру, оскільки є 8 закладів профтехосвіти, які готують фахівців за аграрним спрямуванням. Ми хочемо, щоб на базі закладу відбувалися не лише навчання учнів, але й підвищували кваліфікацію майстри виробничого навчання. Це має бути тренінговим майданчиком і для інших закладів. Дуже важливо покращувати якість навчання і готувати висококваліфікованих працівників”, – йдеться у дописі.

Також Іван Пикус додав, що у закладі функціонує Наглядова рада, до якої входять представники роботодавців.

Нові трактори, комбайн, посівний комплекс, автомобіль, плуги, косарк – ще неповний перелік того, що вдалось придбати та оновити для створення сучасного навчального-практичного центру із підготовки трактористів-машиністів, слюсарів-ремонтників сільськогосподарської техніки та водіїв категорій В та С.

“Зараз в училищі навчається близько 650 здобувачів профосвіти. Майже третина із них – за спеціальностями, для яких облаштували НПЦ. Свого часу цей заклад Профтехосвіта Львівщини налічував понад 1000 учнів. Переконаний, що разом є потуги підкорити цей показник знову”, – підсумував Пикус.

Автор відео Тарас Хрін 

Коментарі