13:19
28.10.2022

На Львівщині визначили понад 400 локацій для облаштування стаціонарних пунктів обігріву

У випадку критичної ситуації мобільні пункти обігріву розгорнуть і ДСНС

Ворог щодня продовжує завдавати ударів по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема по об’єктах енергетики. З огляду на це і наближення опалювального сезону область готується до можливих критичних ситуацій при відсутності електро- та теплопостачання.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, пишуть Львівські новини.

Відтак, облаштовують стаціонарні пункти обігріву для населення, які використовуватимуть у випадку критичної ситуації.

«У випадку відсутності тепло- та електропостачання, при похолоданні і початку опалювального сезону, ми спільно з органами місцевого самоврядування розгорнемо стаціонарні пункти обігріву для населення. Відповідно до пропозицій ОМС (органів місцевого самоврядування) під вказані потреби залучатимемо об’єкти, як правило, соціальної інфраструктури, які на цей момент певною мірою вже обладнані і придатні для розміщення осіб, які будуть потребувати допомоги. Цей стаціонарний пункт обігріву повинен виконувати одночасно декілька функцій. Зокрема – укриття, обігрів, доступ до інтернету, при необхідності одержання першої домедичної допомоги», – розповів під час брифінгу у медіацентрі «Україна» перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Наразі ОМС подали понад 400 локацій, які можна використовувати для стаціонарних пунктів обігріву. Львівська ОВА аналізує їхнє забезпечення, наступним кроком стане комісійне обстеження щодо можливості використання за призначенням.

«Наше завдання спільно з органами місцевого самоврядування, і я наголошую, що першочергово це зобов’язання ОМС, докласти максимум зусиль, щоб вказані пункти обігріву були забезпечені всім необхідним. Зокрема – це альтернативне джерело живлення, як правило генератор, який відповідає площі і потенційній кількості людей, можливість виходу в інтернет, запаси продуктів харчування та води тощо», – зазначив Андрій Годик.

Він додав, що з обласного бюджету наразі закупили 27 теплових гармат, триває робота в частині закупівлі генераторів.

Також, Львівська ОВА постійно звертається до міжнародних партнерів та благодійників з проханням допомогти облаштувати стаціонарні пункти обігріву, зокрема альтернативними джерелами енергії та старлінками.

Наразі пропрацьовують алгоритм щодо інформування населення про наявність і адреси таких пунктів.

У випадку критичної ситуації пункти обігріву, але вже мобільні, готові розгорнути і ДСНС.

«Буде розгортатись намет, в якому буде резервне джерело живлення, можливість людям зігрітися, зарядити телефон тощо. Головне управління забезпечене певною кількістю наметів джерел живлення у вигляді генераторів», – пояснив начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін.

Ці пункти зможуть оперативно переміщувати у місця, де буде найбільша потреба.

Фото: ЛОВА

Читачам також цікаво:

Коментарі