11:01
06.05.2022

На Львівщині затримано підприємця і журналіста, яких підозрюють у розкраданні гумдопомоги

Працівники СБУ затримали чоловіків «на гарячому»

Серед затриманих – один із колишніх кандидатів на посаду голови Львівської ОТГ.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це повідомляє Lviv Media, пишуть “Львівські новини”.

Співробітники СБУ у Львівській області затримали президента Міжнародного Інвестиційного Офісу, колишнього голову Управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації у 2016-2021 роках Романа Матиса і головного редактора скандального видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Їх звинувачують у незаконному використанні гуманітарної допомоги, благодійних пожертв і безоплатної допомоги. Справа розслідується в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.

За даними ЗМІ, Роман Матис і Євген Шпитко продавали гуманітарку і спорядження для військових ЗСУ та інших військових формувань, які боронять Україну від російської армії. Вони привласнювали пожертви благодійників, які перераховували кошти на рахунки громадської організації «Юридична сотня», так і на власні банківські рахунки. Романа Матиса та Євгена Шпитка працівники СБУ затримали «на гарячому» під час отримання коштів та передачі військового спорядження, зазначає видання.

Роман Матис у 2015 році вступив до Блоку Порошенка «Солідарність». У жовтні 2015 року балотувався у Львівську обласну раду. Згодом був призначений радником тодішнього голови Львівської ОДА Олега Синютки.

Від грудня 2015 по січень 2021 року Матис очолював управління інвестиційної політики Львівської обласної державної адміністрації. Його звідти звільнили через реорганізацію та зміну структури Департаменту економічної політики.

У вересні 2020 року балотувався на посаду голови Львівської ОТГ як самовисуванець.

Також Роман Матис відомий, як борець за українську мову (громадський рух «И так поймут»). Він був координатором Комітету Майдану Львівщини. Сам із Самбірщини.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі