16:05
27.10.2021

На період карантину можуть обмежити проїзд пільговиків

Ця категорія є в групі ризику, відтак їм краще менше перебувати в переповненому громадському транспорті

Таку пропозицію подало міське управління транспорту Львівської міської ради. Але остаточне рішення буде приймати міська комісія ТЕБ НС.

На засіданні міського штабу з протидії коронавірусу розглядали кілька сценаріїв як зменшити переповненість громадського транспорту на період посилення карантинних обмежень. Одним із них було обмеження перевезень пільговиків.

Про це в програмі «Великі Перемовини» на «Першому Західному» заявив начальник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів, пишуть “Львівські новини”.

«Досвід попередніх локдаунів, зокрема в січні і квітні, показав, що це дало результат і трохи зняло навантаження на перевізників. Але тільки комісія буде приймати остаточне рішення: скасовувати пільговий проїзд чи ні», — заявив міський чиновник.

Присутній в студії голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка заявив, що, на його думку, скасування безкоштовного проїзду для пільгових категорій — це найкращий спосіб знизити переповненість транспорту, а відтак зробити його безпечнішим на час локдауну, чи просто посилення карантину. Ця категорія, за його словами, є в групі ризику, відтак їм краще менше перебувати в переповненому громадському транспорті.

Нагадаємо, що Постанова Кабміну, яка регулює карантинні правила в Україні, не передбачає суворих заборон на роботу місцевого громадського транспорту у тих містах, які опинилися в «червоній» зоні. Вимагати сертифікат про вакцинацію при вході в метро, тролейбус, трамвай або автобус не будуть.

Втім, пасажири громадського транспорту будуть зобов’язані дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції, не залежно від того, в якій зоні виявилася їхня область.

Читачам також цікаво:

Коментарі