10:57
05.02.2021

На ремонті вулиці у Львові розікрали 170 тисяч гривень

Директор товариства підняв вартість фактично виконаних робіт та свідомо подав для оплати неправдиві документи, акти виконаних робіт

Нещодавно Львівська обласна прокуратура з’ясувала, що директор одного з підрядних товариств уклав договір з органом місцевого самоврядування. Товариство зобов’язувалось відремонтувати двори, внутрішньо-квартальні дороги та тротуари на одній із вулиць Львова. Підрядник завищив вартість фактично виконаних робіт та свідомо подав для оплати неправдиві документи, акти виконаних робіт.

Про це Львівські новини дізнались з офіційного повідомлення Львівської обласної прокуратури.

Львівська місцева прокуратура №2 затвердила та скеровала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора товариства. Йому інкримінують свідоме внесення до документів неправдивих відомостей. Крім того, зловживання повноваженнями юридичної особи приватного права, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч.1 ст.366, ч.1 ст.364-1 КК України).

Згідно висновку будівельно-технічної експертизи, збитки сягнули  майже 170 тис грн бюджетних коштів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області.

Санкції інкримінованих статей передбачають максимальне покарання у вигляді штрафу від 2 тис до 4 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Коментарі