11:00
24.10.2022

На війні загинув львівський телережисер Василь Яворський

За життя він зрежисував декілька документальних фільмів про героїв війни

На війні з російськими загарбниками загинув львівський телережисер, боєць 103-ої бригади територіальної оборони Збройних сил України Василь Яворський.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це  повідомив народний депутат України Микола Княжицький, пишуть Львівські новини.

«Загинув на фронті Василь Яворський. Він працював на Еспресо і був режисером моєї програми «Вечір з Миколою Княжицьким». Про загибель Василя я знаю уже другий день. Але просили не писати. Ще не сказали родичам. І ось з‘явилися у фейсбуці співчуття», — зазначив він.

За словами Княжицького, режисер вступив до лав тероборони ще за два тижні до початку повномасштабного вторгнення росії, передчуваючи, що воно розпочнеться. Захищати країну чоловік вважав своїм обов‘язком.

За життя Яворський зрежисував декілька документальних фільмів про героїв війни.

«Мене запрошували на прем‘єри і я плакав у залі з глядачами. Василь Яворський — талановитий режисер, мій співавтор , чудова людина і справжній громадянин України віддав життя за нас… Вічная пам‘ять», — додав депутат.

Довідка:

44-річний Василь Яворський був співавтором проекту «Історія Героя» на ТРК «Перший Західний». Проект присвячений героям російсько-української війни.

Раніше Василь Яворський працював режисером та оператором на телеканалі «ЗІК», у домедведчуківський період. Після початку повномасштабної війни пішов служити у львівську 103 бригаду територіальної оборони.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі