18:58
03.10.2022

На війні загинув журналіст та речник львівської 80-ї бригади Юрій Лелявський

У 2014-15 роках боєць висвітлював події на сході України

Капітан Юрій Лелявський загинув 28 вересня в бою з російськими окупантами під час виконання завдання у складі десантно-штурмового підрозділу.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це інформує Бомок, пишуть Львівські новини.

У 2014-15 роках журналіст висвітлював події на сході України. Тоді його захопили у полон бойовики “лднр”.

Юрій Лелявський, будучи офіцером запасу, призвався до лав Збройних сил України. Він обіймав посади начальника пресслужби та служби зв’язків з громадськістю 10-ї гірсько-штурмової бригади та 80-ї окремої десантно-штурмої бригади ДШВ ЗСУ.

“Широкомасштабну збройну агресію військ російської федерації проти України, капітан Лелявський зустрів на півдні країни, де вела бойові дії його війська частина. Він завжди працював на передньому краї, висвітлюючи хід ведення бойових дій, одним з перших заходив до звільнених від противника українських населених пунктів.

Неодноразово Юрій здійснював зйомку бойової роботи десантно-штурмових, артилерійських, інженерно-саперних підрозділів, по декілька діб виконував завдання пліч-о-пліч з десантниками. За це його поважали в бригаді, а дані матеріали неодноразово були у вітчизняних та іноземних ЗМІ”, – розповіли про Героя у Командуванні Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Читачам також цікаво:

Коментарі