12:41
05.10.2021

На журналістів “Схем” у центрі Києва напали високопосадові працівники “Укрексімбанку”

Співробітники банку забороняли знімати події на телефон, оглядали одяг оператора та усіляко тиснули на знімальну групу

Журналіст “Схем” Кирило Овсяній та оператор Олександр Мазур записували інтерв’ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером у Києві. Проте останньому не сподобалось одне із запитань, і він наказав охороні “прибрати камери” і “дістати з них касети”.

Про це на Facebook-сторінці повідомила журналістка Наталія Седлецька, пишуть “Львівські новини”.

“Журналіст мав поставити запитання Мецгеру, щоб його позиція була відображена у розслідуванні, яке готується на один з найближчих ефірів.Співробітники банку застосували фізичну силу до оператора «Схем» Олександра Мазура. Скрутивши його, та утримуючи силою, вони відібрали у нього обидві камери, забрали картки, на які здійснювався запис та винесли усю техніку з кабінету на годину”, – йдеться у повідомленні.

Весь цей час знімальна група залишалась заблокована у кабінеті голови правління банку у його присутності. У кабінеті, окрім самого Мецгера також був присутній директор департаменту інформаційної політики «Укрексімбанку» Володимир Пікалов, охоронець та ще один працівник банку на ім’я Ігор, який застосував фізичну силу до оператора «Схем».

Седлецька додала, що співробітники, погрожуючи, забороняли знімати події на телефон, оглядали одяг оператора на предмет наявності інших записуючих пристроїв та усіляко тиснули на знімальну групу. Оператору та журналісту фізично перешкоджали залишати приміщення.

Через годину знімальній групі повернули техніку, проте відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене.

Журналіст записав те, що відбувалось, на аудіо:

 

“У поліції – наша заява про перешкоджання законній журналістській діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі