09:34
01.04.2021

Нардеп Камельчук ганявся за вантажівками на Львівщині

Депутат заявив, начебто у Червонограді “возять шахтну мульку”

Нардеп від Слуги Народу Юрій Камельчук знову скандалить. Цього разу на Львівщині, на своєму виборчому окрузі депутат ганявся за вантажівками. Про це – у сюжеті “Львівських новин”.

Юрій Камельчук опублікував відео, де повідомив, що перебуває на території біля колишньої фабрики ЦОФ в місті Червонограді, звідки начебто “возять шахтну мульку”.

Що таке шахтна мулька і навіщо її возять – нардеп не пояснив. За роз’ясненнями ми поїхали до технічного директора «Львівської вугільної компанії», Андрія Перерви. 

“Зразу скажу «Мульки» ніякої тут не було, «Мульки» в природі немає, це якась народна назва «Мулька». Є « Аргеліт». В той момент перевозились продукти отримані від переробки тонких відходів вуглезбагачення”, – розповів Перерва.

Простою мовою: після того, як в шахтах видобувають вугілля – його везуть сюди «на збагачення», тобто це підприємство покращує вугілля. Після такого процесу – залишається аргеліт, відходи від вугілля. У своїй трансляції нардеп також зазначив, що ці відходи належать держпідприємству, а їх невідомо хто і невідомо куди вивозить.

“За попередніми даними, пояснюю знаходиться він на території яка належить ДП «Львіввугілля», це державна компанія, хтось відповідно вивозить даний матеріал”, – говорить у відео Камельчук.

Проте, як стало відомо, цю ділянку згідно угоди «Львівська вугільна компанія» орендує у Сілецької сільської ради, ДП «Львіввугілля» до земельної ділянки не має жодного відношення.

Нардеп у відео також наголошує, що водій начебто відмовився показати йому документи та втік. Насправді ж – вантажівками просто перевозили аргеліт з однієї частини території на іншу. За межі орендованої ділянки відходи не вивозили. 

“Всі відходи які були утворені до 2008 року, а це в відсотковому відношенні більше 90% від заскладованих зараз відходів…….перейшли у власність ПАТ «Львівська вугільна компанія”, – прокоментував Андрій Перерва.

Схоже, найбільше нардепа засмутила поведінка водіїв, які відмовились співпрацювати з народним обранцем. 

“Ці люди, які мною були зупинені, і я запитував, на яких підставах вони тут знаходяться, просив представитись, показати документи – насправді втікли з місця події і відмовились співпрацювати. Згідно закону, це вже буде розбиратися суд, від трьох до п’яти років позбавлення волі”, – каже Камельчук.

Чи справді судитимуть робітників, які не виказали повагу Слузі Народу Юрію Камельчуку – дізнаємось згодом. А яка справжня цінність відходів від вугілля, що навіть нардепи за ним бігають – розкажемо зовсім скоро. 

Також читайте:

Коментарі