13:37
04.02.2021

Народилась з COVID-19: з львівської лікарні виписали немовля священника

Сьогодні у Львові виписали дитину, яка народилась передчасно, ба більше – була хвора на коронавірус. Донечку Даринку забрав її тато, священник Петро Терлецький та його дружина Катерина.

Як пишуть “Львівські новини”, про це інформує медіа-хаб “Твоє місто”.

Даринка народилася 6 грудня цього року. Її вага становила 1200 грамів. У лікарні перебувала майже два місяці та набрала 2800 грам ваги. Наразі дихає сама. Як зазначають медики, досі формуються зір, слух, легені. За дівчинкою спостерігатимуть лікарі.

Також журналістка Ольга Шведа згадує, що на апараті ШВЛ дитина пробула впродовж 16 днів.

Зі слів мами немовляти,  Даринка народилася дуже крихітною, голівка поміщалася в долоню. Це уже шоста дитина у сім’ї Терлецьких.

Нагадаємо, 37-річна дружина львівського священника з УКУ Петра Терлецького Катерина на коронавірус захворіла ще 14 листопада. Тиждень вона лікувалася вдома, а коли стан погіршився – її госпіталізували. З 20 листопада жінка лежала у львівському міському пологовому будинку №1, що на вул. Мечникова, тоді її перевели у лікарню швидкої допомоги.

У Катерини, яка була на сьомому місяці вагітності, через Covid-19 було ураження легень на понад 90%. Через критичний стан жінці провели кесаревий розтин. Донька Даринка народилася з вагою 1 230 грам. Її відразу реанімобілем перевели в реанімацію львівської обласної лікарні. Медики почали боротися за життя матері та немовляти. Вийшовши із критичного стану, Катерина передала чоловікові записку «Я вас люблю і витримаю все».

Коментарі