15:41
23.06.2021

«Наскільки наступна хвиля буде агресивною – залежить від кількості провакцинованих осіб” – Орест Чемерис

Пацієнти, які поступають з підозрою на ковід або ковідом, є у достатньо важкому стані

Кількість центрів вакцинації на Львівщині збільшиться.

Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, пишуть “Львівські новини”.

 «Кількість нових випадків ковіду невелика і коливається в межах 50-ти щоденно. Спостерігаємо суттєво нижні показники щодо кількості госпіталізованих – від 10 до 30 осіб за добу. Станом на сьогодні ліжкова мережа області  заповнена на 9,47 % (311 пацієнтів, які знаходяться на лікуванні у визначених ковідних стаціонарах)», – зазначив Орест Чемерис.

Пацієнти, які поступають з підозрою на ковід або ковідом, є у достатньо важкому стані, а ті пацієнти, які звертаються за медичною допомогою, як правило тривалий час лікувалися самостійно. У госпіталізованих спостерігаються ускладнення і важкі пневмонії. Носіння масок і гігієна рук є обов’язковими.

Чемерис також повідомив, що на Львівщині триває вакцинальна кампанія. За дорученням Міністерства охорони здоров’я у департаменті першочергово працюють над тим, щоб у  максимально стислі терміни вакцинувати усе доросле населення, адже, швидше за все, нас очікує друга хвиля росту захворюваності. Зараз у департаменті напрацьовують графік роботи чинних восьми центрів вакцинації, а також нових, зокрема, у районах області.

«Наскільки наступна хвиля буде агресивною – залежить від кількості провакцинованих осіб, адже вакцинація є єдиним методом для нас усіх, щоби повернутися до звичного способу життя. Працюємо над тим, аби максимально наблизити вакцинацію до населення у районах Львівщини», – наголосив Орест Чемерис.

Вакцинація на Львівщині в цифрах:

  • за останню добу провакцинували 3651 особу;
  • станом на сьогодні в області провакциновано 134 219 осіб (одна доза – 115 605, дві дози – 18 614);
  • на разі Львівщина знаходиться на четвертому місці по темпах вакцинації в Україні після міста Києва (268 583 особи), Дніпропетровської (178 322) та Київської (143 646) областей.
  • по Львівській області вакциною  «Covieshield»  провакцинували – 38 403 особи, «Astra Zeneca» – 34 350, «Coronavac» – 40 732, «Pfizer» – 20 734 особи.

Читачам також цікаво:

Коментарі