21:50
05.01.2022

“За добу казахи повалили феодальний лад в країні” – АТОвець

Тарас Бакай,  екс-боєць добровольчого батальйону “Свята Марія”, на своїй Facebook-сторінці поділився думкою стосовно протестів у Казахстані.

“За повну добу, без яскраво виражених лідерів, без сцен на майдані, без політичних проституток на цих сценах, без закликів «про кулю в лоб», без участі різних псевдо-націоналістичних партій, без «диких танців»-казахи практично повалили феодальний лад в країні”, – йдеться у дописі.

З 2 січня на заході Казахстану відбуваються “газові” протести. Масові акції розпочалися у місті Жанаозені після стрибка цін на скраплений газ, яким заправляють більшість автомобілів у регіоні.

Вже сьогодні, 5 січня, уряд Казахстану відправили у відставку. В Алмати тисячі протестувальників зайняли мерію. У місті також горять будівлі алматинського управління комітету з правової статистики і спеціальних обліків генеральної прокуратури та офіс партії «Нур Отан».

“Назарбаєву та Токаєву потрібно було запросити до тимчасового уряду наших «професійних лідерів майдану» і спокійно летіти кудись на відпочинок. Бізнес, гроші, дорогоцінні метали, залишилися б при них та через декілька років, відпочивші та загорівші вони б повернулися до керівництва країною, не втративши при цьому ані теньге”, – зазначив Тарас Бакай.

Довідка:

Тарас Бакай з 2014 року воював у зоні АТО в лавах добровольчого батальйону “Свята Марія”.

У січні 2015 році військових почали оформлювати або в ЗСУ, або під юрисдикцію МВС. Залишити добровольців єдиною бригадою обіцяли саме у вигляді батальйону тоді ще міліції. На площі Києва чоловік прийняв присягу і пішов на передову.

А з 2016 по 2017 рр. Тарас Бакай заступив на посаду начальника Управління  внутрішньої безпеки Національної поліції в Луганській області.

У 2017 році повернувся до Львова і  обійняв посаду Заступника начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області, де проходив службу до 2019 року.

 

Коментарі