10:31
20.01.2023

Небайдужих просять підтримати порятунок старовинної церкви на Львівщині

Потрібно зібрати 250 тисяч гривень

Активісти намагаються врятувати старовинну дерев’яну церкву Богоявлення Господнього з 17-го століття в селі Кугаїв Львівського району.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє “Форпост”, пишуть Львівські новини.

Вкотре про стару церкву на Львівщині  нагадала львів’янка Уляна Явна. Вона розповіла, що активісти на Різдво прийшли з колядою до церкви, щоб зібрати гроші на відновлення святині.

“300-років історії можуть канути в небуття, якщо ми не допоможемо. За давньою традицією нашого краю колядуємо тут вам нашим вертепом і просимо за коляду для громадського добра і потреб. Та, маємо надію, на наступне Різдво зберемось усі біля відновленої церковці колядувати разом у вільній, цілісній і мирній Україні.

В підтримку ініціативи “Врятувати церкву в Кугаєві!” збираємо 250 тис. грн, які підуть на перекриття церкви гонтом та інші реставраційні роботи”, – наголосила Уляна Явна і надала реквізити для збору коштів.

Номер картки: 5375411202745480

Банку Моно можна поповнити тутhttps://send.monobank.ua/jar/6gYmAsge4m

Громадські активісти ще із 2012 року відновлюють церкву Богоявлення Господнього 1693 року побудови в Кугаєві на Львівщині. На зібрані від благодійників кошти вдалось встановити протипожежну та охоронну сигналізації, перекрити дзвіницю новим гонтом, покрівлю церкви захистити спеціальною паропроникною плівкою. Зараз на реставрації перебуває також іконостас.

Читачам також цікаво:

Коментарі