11:37
27.10.2021

Немає кого везти: на Львівщині скасовують автобусні рейси (ВІДЕО)

Перевізник має право зупиняти транспорт, якщо йому це не вигідно, оскільки стосунки з замовником будуються на договірних основах

На Закарпаття та Івано-Франківщину з Львівщини на автобусі не доїдеш. Перевізники скасували напрямки через нові карантинні правила міжобласних перевезень.

Рейси скасовують, бо пасажирів з ковід-сертифікатами чи негативними тестами бракує.

Про це в програмі «Великі Перемовини» на «Першому Західному» розповів голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, пишуть “Львівські новини”.

За його словами, перевізнику краще зупинити перевезення, аніж працювати в збиток.

«Друга причина  — це відповідальність повна на перевізнику. Маємо такі факти, що людина показує перевізнику сертифікат, а водій не дуже розуміється що це таке є: документ з печаткою, та й добре. Входить той, хто перевіряє, а людина розуміє, що поліція знає, як має виглядати сертифікат, тому говорить, що нічого не має. А як його питають, як він сідав — відповідає, що його ніхто сертифікат не питав. Хто відповідає? Перевізник. Тому йому простіше зупинити транспорт, ніж кожен день платити штраф», — говорить представник перевізників.

Іван Велійка наводить приклад найбільшого на Львівщині власника міжобласних рейсів АТП-14631, яке зараз має тільки 2 рейси на Волинь. Від інших напрямків перевізник відмовився, бо — невигідно.

Також, він говорить, що перевізник має право зупиняти транспорт, якщо йому це не вигідно, оскільки стосунки з замовником будуються на договірних основах.

Нагадаємо, що з 21-го жовтня через погіршення ситуації з поширенням COVID-19 в Україні​​ змінилися правила міжрегіональних перевезень. Тепер пасажирам під час поїздок на міжобласному рівні потрібно показувати COVID-сертифікати, або негативний тест на коронавірус.

На дітей до 18 років ці правила не поширюються, однак усі громадяни віком від 12 років зобов’язані носити захисні маски.

Читачам також цікаво:

Коментарі