13:03
10.01.2023

У Львові депутат міськради втрапив у скандал (ВІДЕО)

Депутат Львівської міської ради від “Європейської Солідарності” Роман Дуда пообзивав поліцейських, хизувався посвідченням та втрапив в скандал.

Інцидент трапився 1 січня, коли Роман Дуда поїхав на урочистості до пам’ятника Степану Бандері.

Пан Дуда, власник автівки Mazda, під час спілкування з патрульними, зазначив, що він – депутат, хизувався посвідченням, ображав інспектора (на відео чути, як депутат обізавав патрульного придурком на 04:24 хвилині) та перекрив дорогу поліцейському автомобілю.

На фото депутат Роман Дуда

Як з’ясували журналісти “Львівських новин”, цього дня автомобіль депутата вже зупиняли. Пасажир, котрий перебував у машині, був нетверезим. Оскільки в автівці був запах алкоголю, то працівники поліції запропонували водію, депутату Роману Дуді, пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою приладу ”Драгер”.

На фото друг депутата Романа Дуди

“Підозра є, мені все-одно, депутат він чи не депутат. Він (ред. – водій, депутат Роман Дуда) продув Драгер”. Все нормально, ми побажали йому веселих свят, щасливої дороги. І згодом ми (ред. – патрульні) дуже сильно здивувались, оскільки він так на нас образився (бо йому, депутату, дали продути “Драгер”), що аж почав скарги надсилати”, – розповів інспектор патрульної поліції.

Подібна ситуація трапилась із дружиною депутата, також 1 січня. Її зупинили патрульні, у водійки не був пристебнутий ремінь безпеки, вона розмовляла по телефону під час кермування транспортним засобом та у неї була відсутня страховка. Однак жінка розплакалась, почала панікувати і, як розповідають патрульні, їм стало її шкода, тому, побажавши веселих свят, не виписали штраф. Утім, водійка зателефонувала своєму чоловікові-депутату та пожалілась на працівників поліції.

“Вона розплакалась, нам аж шкода її стало. А вона просто подзвонила йому і пожалілася. І він другу скаргу на нас… Ну тебе ж ніхто не штрафував, побажали щасливої дороги, а він (ред.- депутат) ні з того, ні з сього на нас скарги надсилає”, – розповів патрульний.

Поліцейські приїхали на вулицю Степана Бандери, аби поспілкуватись з паном депутатом та запитати, за що ж він так образився, оскільки жодного штрафу не було виписано. А тут ще й виявляється, що авто неправильно припарковане, одразу на пішоходному переході. Згідно з правилами ПДР, автомобіль можна паркувати не ближче, аніж за 10 метрів від пішохідного переходу.

“А він здалека йшов, побачив нас, відразу почав знімати на телефон і покликав своїх друзів. Відповідно я також дістав телефон та почав відеофіксацію”, – поділився інспектор.

Депутат ображав патрульного, називаючи неадекватним та придурком. Інспектор, в свою чергу, наголосив, що, будучи депутатом міської ради, потрібно показувати приклад іншим та правильно паркуватись. Однак інцидент завершився тим, що водію-порушнику виписали штраф, а він намагався перекрити дорогу поліцейським та не дозволяв виїхати.

На відео чути, як Роман Дуда сказав: “Ви нікуди не поїдете!”.

Друзі депутата знімали все на телефон та також перешкоджали патрульним поїхати. На що інспектор їм відповів:

“Який ви закон захищаєте? Ви захищаєте депутатів, депутатів захищаєте, які безпрєдєлом займаються?!”

Чи зрозуміє обранець народу, що, порушивши правила дорожнього руху, потрібно вибачитись та сплатити штраф, а не повчати правоохоронців стосовно виконання їхньої роботи. І чи надалі зобов’яжеться зупинятися/паркуватися тільки у встановлених місцях та не ображатиме працівників патрульно поліції, – невідомо.

 

Коментарі