11:46
11.08.2021

Нова школа – нові можливості: у Дубаневичах працює сучасний освітній заклад

У 2021-2022 навчальному році в школі навчатимуться 100 учнів

Однією з основних засад програми Президента України «Велике будівництво» є створення сучасного освітнього простору, який сприятиме творчому розвитку й мотивації дітей до навчання, пишуть “Львівські новини”.

Новітній навчальний простір значно впливає на рівень та якість освітніх послуг, результативність виховного процесу та престижність закладу, на формування якісних процесів трансформаційних перетворень в галузі освіти на території району та області загалом.

Одним із прикладів такого сучасного закладу є новозбудована школа в селі Дубаневичі Львівського району Львівської області. Навчальний корпус почали будувати ще у 2016 році, але через брак грошей будівництво заморозили. У 2019 році, в межах програми Президента України “Велике будівництво”, роботи були відновлені. Новий освітній заклад відчинив свої двері для школярів 20 жовтня 2020 року.

Дубаневицькому закладу загальної освіти І-ІІ ступенів присвоєно ім’я українського військового, сержанта 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України, учасника російсько-української війни, кіборга Івана Альберта, який навчався у цій школі.

 «Раніше школа складалася з трьох корпусів. Основний корпус був побудований у 1962 році господарським способом на цегляному просілому напівзруйнованому фундаменті. З часом він почав руйнуватися, на стінах з’явився грибок. Окрім того, в приміщенні було мало класів, тому учні були змушені вчитися у дві зміни. Тож будівництво школи було гострою необхідністю, адже першочергово слід дбати про безпеку дітей. Радію, що зведення будівлі встигли завершити до настання холодів. Вже майже рік 84 учні ходять до школи з великим задоволенням», – радіє новій будівлі директор школи Віталій Маковецький.

За словами керівника, навчальний заклад у новому, 2021-2022, навчальному році відкриє свої двері для 100 учнів, 12 з яких будуть довозити «Школяриком» з сусіднього села Шоломиничі. Це дасть змогу дітям навчатися в комфортних умовах.

Загалом, школа розрахована на 110 школярів. Для них облаштували велику їдальню з новим обладнанням — тут діти можуть і снідати, і обідати. Також, для старшокласників обладнаний сучасний кабінет інформатики. Заняття спортом відбуваються в належних умовах, адже функціонують три спортивні майданчики зі штучним покриттям, на яких учні грають у мініфутбол, волейбол та баскетбол, набираються сил і здоров’я на спортивних снарядах.

Площа новозбудованого корпусу складає понад 1000 м кв. Крім нового приміщення використовують ще 2 корпуси. У закладі працює 16 педагогів та представників персоналу.

Загальна кошторисна вартість будівництва навчального закладу становить понад 50 млн грн. Зведення навчального закладу фінансували з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету. За ці кошти зведено двоповерхову будівлю школи з підвальними приміщеннями та покриттям даху, встановлено двері та вікна, змонтовано систему опалення, виконано електротехнічні роботи, збудовано та накрито котельню, проведено внутрішні роботи, утеплено фасад, закуплено обладнання, проведено благоустрій території.

Новозбудована школа в селі Дубаневичі – успішний приклад реалізації програми Президента України «Велике будівництво». Тож тепер учні навчаються в комфортних умовах та мають змогу отримувати якісну шкільну та позашкільну освіту. І це не один приклад успішного завершення проєктів, що реалізуються в рамках програми. Наприклад, минулоріч, завдяки «Великому будівництву», на Львівщині побудовано та реконструйовано 13 соціальних об’єктів: 5 дитячих садочків, 5 шкіл та 3 спортивних об’єкта.

Відбудова соціальних об’єктів дозволяє значно покращити якість життя мешканців громад, стимулює розвиток як регіонів, так і економіки загалом, а це ті зміни, які якісно трансформують країну.

Читачам також цікаво:

Коментарі