09:53
29.12.2021

Новорічні ялинки у Львові: де придбати та скільки коштують

Цьогоріч мешканці Львова можуть придбати ялинку у кожному мікрорайоні

У період зимових свят на вулицях Львова традиційно розгорнули місця продажу ялинок. Цьогоріч мешканці кожного мікрорайону можуть купити неподалік свого дому новорічне дерево у сертифікованих продавців, пишуть “Львівські новини”.

Де продають?

Львівська міська рада зробила список місць, де можна придбати ялинку цьогоріч:

Мешканці міста зреагували на те, що на привокзальній не продають ялинки, на що у міській раді відповіли так:

“Цього року ялинки не продаватимуть біля залізничного вокзалу. Лише на вул. Чернівецькій ми не пропонуємо цьогоріч здійснювати продаж ялинок. Якщо залізниця запропонує на території своєї парковки, тоді ми зможемо прийняти окреме рішення”.

Продаж ялинок на привокзальній в минулі роки, фото: “Vgorode”

Скільки ялинок продадуть?

За даними Львівського ОУЛМГ, цьогоріч лісгоспи планують продати області 9 тисяч ялинок.

“Якщо попит перевищуватиме цю цифру, то їх заготівлю можна буде збільшити відповідно до затверджених лімітів. В недалекому минулому реалізація ялинок у краї сягала й до мільйона штук”, — йдеться на офіційному порталі обласного управління лісового та мисливського господарства.

Ялинки Сколівського лісгоспу, фото: офіційний портал

Як відрізнити “легальну” ялинку від незаконнозрубаної?

Лісівники радять купувати тільки «легальні» ялинки, оснащені бирками для електронного обліку, які унеможливлюють обіг дерев, отриманих злочинним браконьєрським шляхом. Бирка зі штрих-кодом містить інформацію про походження деревця – місце заготівлі, назву лісозаготівельника та його підпорядкування. Завдяки цьому кожен покупець із власного смартфона може перевірити звідки лісова красуня, що прикрашатиме його оселю на свята.

Бірка на ялинці, фото: “Екоклуб Рівне”

Які новорічні символи продають та їхня вартість?

В лісогосподарствах ялинки розміром 1-3 м коштують від 100 до 350 гривень. Проте на ринках ситуація інша.

Для прикладу, на “Шуварі” є ялинки з Польщі вартість яких 2 тисячі гривень, менші — 800-1000 грн. Вітчизняні коштують дешевше — від 900 до 1000 велика, 600-700 — середня. Також є плетені ялинки, які коштують дешевше, та для них не потрібно рубати дерева.

Ялинки на “Шуварі”, відео: “Ринок Шувар”

Журналісти “Львівських новин” відвідали одне з місць продажу, на вулиці Солодовій 4, та поспілкувалися з продавчинею пані Галиною, яка робить свої дерева з хмизу.

Ялинки в неї коштують від 100 до 1000 гривень. Розміри новорічного дерева — до 1.5 м

Особливістю є те, що жінка не рубає дерева на продаж:

“Це не є ялинки звичайні, вони скручені з хмизу. Збираю гілки у Карпатах, дозвіл на це маю”.

В асортименті інших продавців є ялинки, ялиці, сосни, а також – хвойні у горщиках. Усе справжнє — штучних дерев у продавчині немає. Також можна придбати дідух — український символ різдвяних свят.

Головне: перед купівлею ялинки переконайтеся в тому, що дерево законно вирубали, а продавець має дозволи на продаж, щоб підтримати чесних та добросовісних громадян!

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

Коментарі