12:50
28.07.2022

Новим керівником САП став Олександр Клименко

Клименко пройшов необхідну перевірку Офісу генпрокурора перед призначенням

Сьогодні, 28 липня, керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури  був призначений Олександр Клименко.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, пишуть “Львівські новини”.

“Сьогодні був призначений керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ним став Олександр Клименко, який був оголошений Конкурсною комісією переможцем чесного відбору і затверджений на посаді новим генеральним прокурором Андрієм Костіним одразу після його призначення”, – повідомив Єрмак.

Єрмак привітав Костіна з початком роботи очільником ГПУ, а Клименка з призначенням на посаду керівника САП і побажав їм ефективної роботи.

Він додав, що українська ГПУ, зокрема, має важливу місію – розслідування злочинів росії проти України.

Довідка:

Олександр Клименко – виходець зі Слобожанщини. Йому 35 років. Вищу освіту здобув у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого у Харкові (юрист).

Його професійна кар’єра розпочалася з посади слідчого в органах внутрішніх справ Києва у березні 2010 року.

З листопада 2015 року – старший слідчий у Національній поліції.

У березні 2016-го Клименко взяв участь у конкурсі до НАБУ і став детективом Національного антикорупційного бюро. Вже за рік – старшим детективом, з листопада 2017 року – керівником відділу.

За цей час він розслідував кримінальні провадження щодо екснардепа-втікача Олександра Онищенка, колишнього керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також заступника глави офісу президента Олега Татарова. Він також очолював групи прокурорів у справі ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі