10:09
01.11.2023

Обласна рада ініціює службову перевірку у Львівському геріатричному пансіонаті

Комісія має вивчити правомірність виселення з пансіонату скаржника

У Львівській обласній раді на підставі звернення громадянина створять комісію для проведення службової перевірки у комунальному закладі «Львівський геріатричний пансіонат».

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив Тарас Подвірний, Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області.

До складу комісії  увійдуть керівники профільних депутатських комісій облради, представники департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА, керівництво управління майном спільної власності Львівської обласної ради.

“Першу виїзну службову перевірку запланували провести ще цього тижня. Комісія спільно з громадськістю та експертами огляне приміщення, де проживав заявник, вивчить документи справи і доповість про результати перевірки”, – йдеться у дописі.

До слова, після перевірки в рамках НПМ, яку провів Офіс Омбудсмана України весною цього року, питання діяльності пансіонату під особистим контролем Уповноваженого Дмитра Лубінця.

Скандал навколо Геріатричного розгорівся після того, як один з його мешканців повідомив, що його виселяють після 15 років проживання у закладі.

Довідка:

Тарас Подвірний — юрист, політолог, член Президії Львівської обласної ради VIII скликання. Заступник Голови Комісії з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу.

У березні 2023 року Тараса Подвірного призначили новим представником омбудсмена на Львівщині. Омбудсмен  займається питаннями, що стосуються військових злочинів Росії, звільнення з полону, допомоги родинам полонених, захисту прав і свобод місцевих жителів, зокрема ВПО.

Коментарі