15:12
05.05.2021

Обвал мосту на Львівщині: поліція відкрила кримінальне провадження

Поліція повинна забезпечити цілодобове чергування на під’їзді до зруйнованого моста

Сьогодні, 5 травня, під час чергового засідання, комісія ТЕБ і НС класифікувала обвал моста на автомобільній дорозі “Львів – Луцьк” як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомляє Голова Львівської районної державної адміністрації Христина Замула, пишуть “Львівські новини”.

“Обвал моста класифікували як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня. У подальшому за набутими критеріями може визначатися надзвичайною ситуацією місцевого чи регіонального рівня.  Департаменту дорожнього господарства спільно з Службою автомобільних доріг доручили упродовж трьох місяців позачергово обстежити усі мости, які мають ознаки аварійності”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того,  Служба автомобільних доріг у Львівській області має надати Патрульній поліції на затвердження кінцеву схему об’їзду аварійної ділянки. Для великогабаритного транспорту – дорога Радехів-Червоноград-Великі Мости-Гайок, а також Радехів-Лопатин-Буськ-Львів. Для легкових автомобілів, “швидких”, маршрутних транспортних засобів, шкільних автобусів – напрямок Долини -Сілець-Старий Добротвір-Гайок. 

Христина Замула зазначила, що Служба автомобільних доріг має приступити до початку аварійно-відновлювальних робіт на мостовому переході, а також встановити дорожні знаки об’їзду ділянки, де трапився обвал відповідно до затвердженої схеми.  

За фактом обвалу мосту слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, 3 травня на Львівщині обвалився міст.

Читачам також цікаво:

Коментарі