13:40
29.11.2022

Одесит, який вивісив на будинку російський прапор, отримав 15 років тюрми

Також чоловік збирав і передавав окупантам інформацію про ЗСУ

До 15 років позбавлення волі засуджено одесита, який був агентом Федеральної служби безпеки росії та вивісив у місті російський прапор.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє пресслужба ДБР, пишуть Львівські новини.

“Спецоперація Державного бюро розслідувань та СБУ: суд визнав винним та позбавив волі на 15 років мешканця Одеси, який співпрацював з ФСБ РФ та намагався викрасти людину”, – йдеться у повідомленні.

Чоловік після повномасштабного вторгнення в Україну російських загарбників почав вести підривну діяльність в Одесі.

“Зокрема, 22 серпня 2022 року він розмістив на одному з житлових будинків Одеси прапор РФ із підписом: “Одесса – русский город”. Фото з прапором він передав представникам держави-агресора для використання у пропагандистських матеріалах”, – наголошується у повідомленні.

Також чоловік збирав і передавав окупантам інформацію про Збройні сили України та військові об’єкти в Одесі, дані щодо українських патріотів, вербував колишніх українських правоохоронців для підривної діяльності проти України.

Крім того, за даними правоохоронців агент разом з пособниками планував викрасти патріотично налаштованого одесита-підприємця, який займався волонтерською діяльністю. Для цього зловмисники облаштували підвал для тортур чоловіка, щоб той “погодився” віддати все своє майно та гроші.

“Кураторам з ФСБ вони розповідали, що хочуть зробити це, аби дестабілізувати ситуацію в місті, а також для того, щоб після захоплення Одеси військами агресора обміняти українського патріота на російських полонених”, – йдеться у повідомленні.

Так, наприкінці вересня ДБР та СБУ провели спецоперацію для затримання чоловіка та його спільниками.

Фото: ДБР

Читачам також цікаво:

 

Коментарі