13:45
08.08.2022

окупанти погрожують підірвати Запорізьку АЕС – Енергоатом

Раніше вони замінували станцію

Російське військове керівництво шантажує увесь світ, заявляючи про мінування Запорізької атомної електростанції (АЕС) та готовність її підірвати.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це йдеться у заяві Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом», пишуть Львівські новини.

В «Енергоатомі» зазначають, що начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил рф генерал-майор Валерій Васильєв, котрий зараз командує гарнізоном Запорізької АЕС, сказав своїм підлеглим: «тут буде або російська земля, або випалена пустеля».

«Як ви знаєте, ми замінували усі важливі об’єкти Запорізької атомної станції. І ми не приховуємо цього від ворога. Ми їх попередили. Ворог знає, що станція буде або російською, або нічиєю. Ми готові до наслідків цього кроку. І ви, воїни-визволителі, маєте розуміти, що іншого в нас немає. І якщо буде найжорсткіший наказ – ми маємо виконати його з честю», – цитує «Енергоатом» російського військового командира.

За даними «Енергоатому», українська розвідка має інформацію щодо мінування енергоблоків Запорізької АЕС російськими військами.

Відомо, що 5 серпня окупанти обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано три «прильоти» безпосередньо на майданчик станції.

Читачам також цікаво:

Коментарі