14:31
20.12.2021

Освітяни Львівщини вийдуть на акцію протесту під стіни ЛОР

Мітинг відбудеться о 9:30

Завтра, 21 грудня, у Львові  під сесію Львівської обласної ради, Винниченка, 16, о 9:30 год. освітяни обласних закладів освіти виходять на акцію протесту.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив Мар’ян Калин, пишуть “Львівські новини”.

17 грудня відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради. На засіданні запропонували зменшити видатки на утримання обласних установ та закладів охорони здоров’я, освіти, культури та спорту на понад 20%, тобто близько 500 млн. Із загальної суми утриманських видатків обласного бюджету 2,9 млрд. гривень. Фінансування закладів освіти хочуть зменшити на 267 млн грн.

Зменшення обсягу фінансування на 2022 рік буде катастрофічним для закладів освіти, що може призвести до скорочення працівників, зменшення заробітних плат, погіршення умов праці.

Освітянська спільнота звернулась із заявою до Голови Львівської обласної ради Ірини Гримак, депутатів ЛОР та керівників депутатських фракцій та груп ЛОР стосовно фінансування закладів освіти обласного підпорядкування у 2022 році.

Освітяни вимагають провести позачергове засідання Львівської обласної ради, на якому розглянути питання повернення 267 млн грн у проект бюджету Львівщини на 2022 рік на видатки для закладів освіти та винести на сесію Львівської обласної ради проект рішення “Про обласний бюджет Львівської області на 2022 рік” в обсягах видатків для закладів освіти не менших, що передували рішенню бюджетної комісії 17 грудня 2021 року.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

 

 

Коментарі