16:24
05.07.2021

Перекрили дорогу та отримали дозвіл на будівництво: на Львівщині розпочнуть ремонт дороги “Червоноград-Рава-Руська” (ФОТО)

Тендер на будівництво дороги виграли ще 5 років тому

Сьогодні зранку, 5 липня, у Червонограді на Львівщині люди перекрили дорогу через жахливий стан дорожнього покриття, пишуть “Львівські новини”.

Протестувальники вимагали негайного початку ремонтних робіт, оскільки влада не чує вимоги мешканців і не ремонтує  дорогу “Червоноград – Рава-Руська” майже 10 років.

Капітальний ремонт можна було розпочати ще 5 років тому, проте жодних робіт так і не проводили. Тендер на будівництво дороги виграла польська  фірма “DROG-BUD”,  однак через труднощі із документацією старт робіт постійно відкладався.

“В 2016 році поляки виграли тендер, на той час  сума коливалась в районі 25 мільйонів євро. Ми розумієм, що це шалені гроші і можна добре заробити”, – прокоментував Олександр Клімов, депутат Червоноградської районної ради.

Клімов додав, що в листопаді 2020 року дорога мала б бути здана в експлуатацію, але на сьогоднішній день роботи навіть не розпочиналися.

“Польська фірма вже доставила техніку, облаштувала майданчик і привезла матеріали для будівництва, але чомусь українська влада це все блокує. На мою думку, вони просто не зацікавленні, щоб якийсь інший підрядник виконовував такі роботи”, – розповів Клімов,

Однак, під час самого протесту комісія ДАБІ дала дозвіл на виконання ремонтних робіт на дорозі Т-14-04. Дозвільні документи Служба автомобільних доріг має отримати до 12 липня. Після цього відразу планують розпочати роботи.

“Спочатку фірма “DROG-BUD”  не правильно оформила документи, потім вони усунули зауваження, подали в ДАБІ і сьогодні це питання зникло. Напротязі тижня почнуть ремонтувати дорогу, – прокоментував голова Червоноградської РДА Андрій Дяченко.

Отож, прикордонну дорогу “Червоноград – Рава-Руська” нарешті почнуть ремонтувати.

 

 

 

 

 

Коментарі