20:54
06.03.2024

Першокласник продав колекцію машинок, аби купити дрон солдатам. Реакція військових не забарилась

Маленький волонтер передав FPV-дрон українським захисникам

 6-річний Устим передав на потреби військовослужбовців FPV-дрон. Хлопчик, який проживає у Солонці, продав свою колекцію машинок, котру поповнював впродовж 4 років. Усі виручені кошти скерував на закупівлю дрона для українських захисників.

“Кожен, хто має маленького сина 5 чи 6 років, розуміє, яку цінність для хлопчика мають його машинки. Устим збирав свою колекцію чотири роки. Це були замовлення на іменини, дні народження, їх приносив Миколай, Устим купляв собі машинки за заколядовані чи засіяні гроші і т.д.”, – поділилась мама маленького блігодійника Марія Зайльо.

Впродовж останніх двох років Устимко разом з мамою постійно відвідує 8 лікарню, госпіталі, волонтерські склади та реабілітаційні центри. Тому дитина, за словами мами, швидко дорослішає від того, що бачить.

Марія зазначила, що, коли син сказав, що хоче продати всі свої машинки і купити дрон для військових, то їй було надзвичайно приємно це чути, оскільки дитина вже розуміє, наскільки важливо підтримувати українських воїнів.

Військових надзвичайно зворушив той факт, що хлопчик відмовилась від омріяної колекції машинок, натомість – придбав дороговартісний безпілотник.

“Я хочу подякувати тобі, Устимко, за те, що ти в свої 6 років такий дорослий і свідомий. Звісно, як би усі дорослі за віком “хлопчики”, які мають свої колекції машинок, мали ж таке серце, як у тебе, – тобі би не довелось продавати свої. Окремі слова вдячності батькам Устимка за те, що виховуєте такого сина…

Устимко, дуже скоро я повернусь додому і ми разом поповнимо твою колекцію машинок на знак вдячності від нас, пілотів Національної гвардії України.

Я заплакав коли дізнався, чесно. І ще одне: Устимко, я обіцяю, цей дрон долетить до своєї цілі”, – поділився емоціями Євген Міклушка, журналіст та пілот Національної гвардії України.

 

Коментарі