09:25
14.02.2022

Поки олігархи тікають на Захід – американці залишаються в Україні

До посольства в Києві наразі звернулись лише кілька тисяч людей

Значна частина американців, які перебувають в Україні, вирішили нікуди не виїжджати, попри заклики покинути країну якомога швидше.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив журналіст Остап Яриш, який від 2019 року живе у Вашингтоні (США) та працює в українській редакції “Голосу Америки”, пишуть “Львівські новини”.

“Поки олігархи вилітають на Захід чартерними рейсами, значна частина американців в Україні вирішили нікуди не виїжджати, попри заклики покинути країну якомога швидше”, – йдеться у дописі.

Журналіст додав, що в Держдепі не знають, скільки точно в Україні зараз перебуває громадян США, але кажуть, що до посольства в Києві наразі звернулись принаймні кілька тисяч людей.

“Певний відсоток цих людей сказали, що хочуть залишити країну. Деякі з них вже виїхали. … Але є ще інша значна частина цієї групи людей, які сказали, що вирішили залишитися в Україні”, – розповів журналістам посадовець Держдепу.

Остап Яриш зазначив, що посольство США залишається в Україні й продовжує працювати – щоправда, в обмеженій кількості та з обмеженими можливостями. Основна команда залишається в Києві, частину працівників перемістять до Львова, ще частину – тих, хто не займає критично важливі посади, – забирають з України.

Нагадаємо, посольства Канади, Австралії та Німеччини також переїжджають до Львова, оскільки уряди цих країн остерігаються російської загрози.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі