19:15
19.08.2021

Поліція ліквідувала міжнародний канал постачання підроблених грошей (ВІДЕО)

У спецоперації брали участь понад 100 правоохоронців, серед яких бійці підрозділів КОРДу та ТОРу

Оперативниками Департаменту карного розшуку Нацполіції спільно з колегами ГУНП в АР Крим та м. Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури  викрито злочинну групу вихідців із країн Закавказзя та Азії, учасники якої налагодили канал постачання та збуту фальшивих доларів США.

Про це інформує Департамент карного розшуку, пишуть “Львівські новини”.

Замовлення фальшивок приймалися через канал одного із месенджерів. Вартість «грошей» залежала від масштабів замовлення і становила від 50 до 60 відсотків номінальної вартості валюти. Оплату за псевдо-долари поганці отримували через електронні платіжні системи, а також готівкою.

Фальшиві кошти доправлялися з Республіки Туреччини, оминаючи митний контроль. Під час документування злочинної діяльності поліцейські вилучили у фігурантів понад 30 тисяч доларів США. Масштаби партії фальшивої валюти, яку поганці планували доставити в Україну величезні, а саме 1 мільйон доларів США.

Спецоперація по викриттю зловмисників відбулася вчора – 18 серпня. Задля її проведення задіяли понад 100 правоохоронців, серед яких бійці підрозділів КОРДу та ТОРу. На території декількох регіонів України проведено санкціоновані обшуки. Речові докази вилучено.

7 активних учасників угрупування затримано в порядку статті 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення останнім про підозри та обрання запобіжних заходів.

Санкція статті 199 КК України, за якою наразі кваліфікують дії фігурантів, передбачає покарання у виді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі