14:08
07.08.2023

Поліція затримала зловмисників, які торгували зброєю із зони бойових дій

Усі речові докази вилучили та скерували експерту для дослідження

На Закарпатті затримали незаконного торговця зброєю та боєприпасами.

Про це у понеділок, 7 серпня, повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пишуть Львівські новини.

Канал постачання зброї із зони бойових дій налагодили мешканці Закарпатської та Львівської областей.

До вчинення злочину причетний житель Хустського району. Під час розслідування правоохоронці зафіксували збут майже двох сотень бойових набоїв до автоматичної зброї. Для припинення його злочинної діяльності та вилучення з незаконного обігу решти нелегального «товару», за місцем проживання підозрюваного провели обшук. Правоохоронці виявили партію зброї та боєприпасів.

«Зокрема, 3 гладкоствольні рушниці, 2 одиниці нарізної зброї, 6 пістолетів, понад 3 сотні набоїв різного калібру, 2 гранатометні постріли, 2 гранати (РГД-5 та РГН) та запали до них, а також 750 грамів пороху. Окрім цього, виявили і комплектуючі для виготовлення набоїв до гладкоствольної зброї», – йдеться у повідомленні.

Усі речові докази вилучили та скерували експерту для дослідження. Самого торговця, відповідно до статті 208 КПК України, помістили до ізолятора тимчасового тримання. Суд обрав для затриманого запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Підозрюваному загрожує до 7 років позбавлення волі.

Коментарі