12:26
11.07.2022

Польща готується до можливої агресії РФ та Білорусі

Збройні сили Польщі отримують допомогу від партнерів по НАТО

Розгортання ракетних дивізіонів типу “Іскандер” і “Точка-У” на території Білорусі поблизу кордонів з Польщею змушує НАТО відповідати симетрично.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це інформує “УНІАН”, пишуть “Львівські новини”.

Переозброєння армії Польщі йде зараз швидкими темпами. На тлі реальної загрози з боку РФ і Білорусі у Польщі немає іншого виходу як просити партнерів по НАТО допомогти в обороноздатності якомога швидше.

Польща має 186 км сухопутного кордону і 232 км – морського з Білоруссю, яка відіграє роль союзника окупантів.

У цій ситуації Польща прискореними темпами будує нову систему безпеки на своєму кордоні. Крім стіни, яка була зведена в рекордні терміни, Збройні сили Польщі отримують допомогу від партнерів по НАТО і будують багатоступеневу лінію оборони.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак нещодавно анонсував черговий етап переозброєння. Також ця країна підписала договір про постачання 32 суперсучасних винищувачів F-35A на суму 4 млрд 600 млн доларів. Правда, літаки надійдуть лише в 2024 році.

Для посилення угруповання НАТО на східному фланзі Британія перекинула до Польщі танкову роту, 14 танків і тягачі супроводу. Раніше Польща підписала контракт на 6 млрд дол. на поставку сучасних танків виробництва США M1 “Абрамс”.

Читачам також цікаво:

Коментарі