18:06
02.09.2021

Польща запровадила надзвичайний стан: що відомо

Третій тиждень поспіль на кордоні з Білоруссю перебуває кількадесят мігрантів

Президент Польщі Анджей Дуда підписав розпорядження про запровадження надзвичайного стану у 183 населених пунктах Підляського та Люблінського воєводств, які межують з Білоруссю, у зв’язку з міграційною кризою.

Про це повідомляє “RMF24”, пишуть “Львівські новини”.

Основною причиною такого рішення є різке зростання кількості спроб нелегального перетину білорусько-польського кордону упродовж останнього місяця.

Польські спецслужби за останні кілька тижнів зафіксували прильоти до Мінська з Багдада 40 літаків. Різними шляхами до Білорусі прибуло близько 10 тис. громадян Іраку. Далі мігранти намагаються потрапити на територію країн ЄС, зокрема й нелегальним шляхом.

За словами міністра внутрішніх справ Польщі Маріуша Камінського, лише у серпні понад три тисячі мігрантів намагалися незаконно перетнути польсько-білоруський кордон.

Рада міністрів Польщі ініціювала запровадження надзвичайного стану на 30 днів у 115 населених пунктах Підляського та 68 населених пунктах Люблінського воєводств, які межують з Білоруссю.

На цій території буде призупинена організація будь-яких зборів та масових заходів. Кожен дорослий, який перебуватиме у громадському місці, повинен мати при собі документ, що посвідчує особу. Учні до 18 років повинні мати при собі шкільні посвідчення.

Перебувати на території, на яку поширюється надзвичайний стан, зможуть  тільки люди, які там живуть або працюють.

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі