14:56
13.01.2021

Поляки затримали понад 22 тисячі пачок сигарет, які пропустили українські митники (ФОТО)

Підозри польських митників викликала вантажівка, що перевозила деревне вугілля

Під час проходження митного контролю у пункті пропуску Гребенне польські правоохоронці затримали громадянина України, який перевозив контрабандні цигарки.

Про це повідомляє Податкова адміністрація у Любліні (РП).

Підозри польських митників викликала вантажівка, що перевозила деревне вугілля. Вона в’їхала до Польщі з України через КПП «Рава-Руська». Транспортний засіб був підданий рентгенівській перевірці та оглянутий службовим собакою. І результат рентгену, і пильний ніс пса вказували на можливість приховування додаткових товарів у вантажівці.

Фото: lubelskie.kas.gov.pl

Детальний огляд підтвердив підозри. Офіцери виявили нелегальні сигарети в мішках з деревним вугіллям, яке транспортувалося з Маріуполя в Голандію. Всього було виявлено 22 243 пачки ринковою вартістю понад 330 тисяч злотих (майже 2,5 млн грн).

Водій транспортного засобу, 29-річний громадянин України, не визнав себе винним у спробі контрабанди.

Фото: lubelskie.kas.gov.pl

І сигарети, і TIR були затримані польськими правоохоронцями для подальшого розслідування.

Як повідомляє податкова адміністрація у Любліні, цьогоріч це перша така велика партія контрабандних тютюнових виробів, що була затримана на польсько-українському кордоні у Люблінському воєводстві.

Цікаво, що куратором митного посту «Рава-Руська» офіційно є перший заступник начальника Галицької митниці Володимир Цабак (відповідності до наказу «Про розподіл обов’язків між керівниками Галицької митниці»).

Колишній керівник української митниці, визнаний експерт митної справи Павел Верещагін на своїй сорінці у Фейсбуці відкрито говорить про «важкі корупційні трудові будні» працівників Держмитслужби.

Коментарі