08:59
14.02.2022

Посольства Канади, Австралії та Німеччини переїжджають до Львова

Персонал евакуйовують на тлі попереджень про вторгнення Росії

Німеччина Австралія та Канада посилюють заходи щодо гарантування безпеки своїх співробітників в Україні. Уряди цих країн остерігаються російської загрози.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Офіційні заяви оприлюднили їхні Міністерства  закордонних справ, пишуть “Львівські новини”.

До прикладу, посольство Німеччини в Києві продовжить роботу, проте дипломатичний персонал посольства буде скорочено. Однак, Генеральне консульство в Донецьку, яке з 2014 року базувалося в Дніпрі, буде тимчасово перенесено до Львова.

Громадянам Німеччини рекомендується утриматися від поїздок в Україну. Німців, котрі вже перебувають в Україні, також просять розглянути питання про виїзд із країни.

Уряд Австралії також оголосив про зупинку роботи свого посольства та евакуацію персоналу на тлі попереджень про вторгнення Росії.

Очільниця МЗС Австралії Маріз Пейн на своїй сторінці у Twitter розповіла, що посольство тимчасово переносять до Львова.

«Враховуючи погіршення безпеки, спричинене нарощуванням російських військ на кордоні з Україною, уряд дав розпорядження про виїзд співробітників посольства Австралії в Києві та тимчасово призупинив роботу нашого посольства в Києві. Ми перенесемо нашу діяльність у тимчасовий офіс у Львові», – йдеться у повідомленні.

В свою чергу, міністерка закордонних справ Канади Мелані Джолі повідомила про припинення роботи їхнього дипломатичного представництва в Києві. Водночас додала, що посольство Канади в Україні тимчасово працюватиме у Львові.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі