09:39
14.10.2021

Працівники СБУ викрили наймасштабнішу контрабанду цигарок в Україні (ФОТО, ВІДЕО)

Наразі вирішують питання щодо відкриття кримінального провадження

На Одещині працівники СБУ викрили одразу дві схеми контрабанди тютюнових виробів. За попередніми підрахунками, вартість вилученої продукції становить понад 40 млн гривень.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомляє журналіст Роман Лаврів, пишуть “Львівські новини”.

Як стало відомо,  блокували одразу дві схеми масштабної контрабанди.

Під час обшуків на складі одного із підприємств в Ізмаїлі правоохоронці виявили близько 3 тисяч коробів цигарок. Орієнтовна вартість складає понад 27 мільйонів гривень. Як виявилось, тютюнові вироби уже були готові до відправки до країн ЄС. «Товар» планували відправити баржею до Угорщини, заховавши цигарки у мішках із «сіллю кухонною харчовою».

Утім, працівники СБУ встановили місцезнаходження підготовленої до відправлення продукції та виявили майже 1,5 млн пачок цигарок без марок акцизного збору та будь-якої інформації стосовно їх виробника. Наразі, перевіряють інформацію щодо причетності до протиправної схеми службових осіб Одеської митниці.

Друга схема контрабанди передбачала незаконний імпорт тютюнових виробів в Україну із однієї з країн Південної Азії. Як виявилось, зловмисники намагалися завезти їх під виглядом велосипедних шин.

Контейнер прибув до Одеського торговельного морського порту на адресу місцевого підприємства-імпортера.

Під час огляду вантажу правоохоронці виявили понад 1000 коробів цигарок іноземного виробництва без марок акцизного збору. Хоча у митній декларації було вказано, що контейнер мав бути завантажений імпортними шинами для велосипедів.

За попередніми оцінками, вартість вилученої контрабанди становить понад 13 млн грн.

В обох випадках  вирішують питання щодо відкриття кримінального провадження для встановлення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі