16:53
04.02.2021

На Львівщині працівницю соцзахисту, яка вкрала 412 тисяч гривень з бюджету, судитимуть

Маючи доступ до бухгалтерської документації, вносила неправдиві відомості про розмір свого грошового забезпечення

На Львівщині судитимуть працівницю соцзахисту, яка привласнила понад 412 тисяч гривень бюджетних коштів

Про це інформує Поліція Львівської області, повідомляють Львівські новини.

У період від 2017 по 2018 рік зловмисниця, начальник відділу Управління праці та соціального захисту однієї з міських рад Львівщини, зловживаючи службовим становищем, заволоділа бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Чиновницю викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області та ревізорів Західного офісу Держаудитслужби, за процесуального  керівництва Львівської обласної прокуратури.

У період від 2017 по 2018 рік 46-річна мешканка Дрогобицького району, начальник відділу Управління праці та соціального захисту однієї з міських рад Львівщини,  маючи доступ до бухгалтерської документації, вносила неправдиві відомості про розмір свого грошового забезпечення. Таким чином зловмисниця заволоділа коштами у сумі 412 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2, ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду) Кримінального кодексу України, завершене.

 Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченій, – позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Коментарі