09:09
09.02.2023

Професор зі Львова заступився за відомого стендап-коміка (ВІДЕО)

Відомий львівський професор Юрій Раделицький поділився думкою стосовно мовного скандалу зі стендап-коміком Феліксом Редькою, який розгорівся на виступі у Львові.

Стендапер зі Сум Фелікс Редька вступив у дискусію щодо мови. Комік почав розмірковувати на тему закидів на адресу мешканців близьких до росії областей, які надто повільно позбавляються наслідків її багаторічного культурного впливу. Під час виступу між ним й кількома глядачами у залі почалася суперечка.

Обговорення цього питання перенеслося до соцмереж, користувачі по-різному реагували на дискусію стосовно мовного питання.

Прокоментував ситуацію Юрій Раделицький, голова постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій у Львівській обласній раді, професор Кафедри обліку і аудиту економічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка:

“Я дуже люблю український гумор, його треба підтримувати, і стендапи треба підтримувати.  З нього (ред. – зі стендап-коміка Фелікса Редька) ми робимо ворога, але він розмовляв і в нього стендапи – українською мовою. У нього батько з 2014 року у ЗСУ, він воює.”

На фото Юрій Раделицький

“Коли місто Суми було в облозі на початку війни, то комік готував стендапи для Сумської тероборони, яка йому дуже вдячна. Він жорстко жартував над чеченцями. У нього дуже велика підтримка”, – продовжив професор.

На фото Федікс Редька

Раделицький додав, що нещодавно приїжджали Захисники з Чернігова, котрі сказали, що у побуті спілкуються російською мовою, але потрібно їх розуміти, вони – військові і не варто з них та стендап-коміка робити ворогів.

“Він (ред. – Фелікс Редька) не російською мовою виступав. В Сумах бути україномовним гумором це є не “Кемеді клаб”, – підсумував професор.

Читачам також цікаво:

Коментарі