10:25
29.09.2021

Профорієнтаційні послуги охопили понад 10 тисяч школярів

В період літніх канікул за участі фахівців обласної служби зайнятості відбулося 24 різноманітні заходи

Разом із початком нового навчального року розпочався новий етап профорієнтаційної роботи спеціалістів обласної служби зайнятості зі старшокласниками.

Про це інформує Львівський обласний центр зайнятості, пишуть “Львівські новини”.

Мета – не тільки ознайомити учнівську молодь з реаліями сучасного ринку праці, а й надати представникам підростаючого покоління посильну допомогу у професійному самовизначенні, зокрема озброїти молодь знаннями про соціально-економічні й психофізіологічні умови правильного вибору професії, навчити аналізувати вимоги до представників різних професій, а також правильно визначати особистісні якості, нахили та вподобання.

Загалом упродовж січня-серпня цього року профорієнтаційними послугами охоплено понад 10,1 тис. школярів Львівщини, для котрих як офлайн, так і в онлайн-режимі проводилися профорієнтаційні уроки. Окрім того, на Львівщині до травня п. р. з ініціативи Департаменту освіти і науки Львівської ОДА та Львівського ОЦЗ у дистанційному форматі тривав для старшокласників пілотний проєкт з професійної орієнтації та кар’єрного консультування учнівської молоді «Успішна кар’єра».

Ключова ціль інновації – зорієнтувати молодь на вибір такої професії, яка б у дорослому житті не створювала проблем з працевлаштуванням, а приносила натомість кожному моральне та фінансове задоволення. До слова, у програмі «Успішна кар’єра» взяли участь майже 3000 учнів.

Не припинялася профорієнтаційна робота і в період літніх канікул: у червні-серпні за участю фахівців обласної служби зайнятості відбулося 24 різноманітні профорієнтаційні заходи. Понад 500 хлопців і дівчат, котрі оздоровлювалися у літніх таборах або з візитом побували у центрах зайнятості, детально ознайомилися з професіями, що залишаються актуальними на локальному ринку праці, навчилися правильно планувати своє професійне майбутнє, глибше пізнали специфіку роботи підприємств різних сфер економіки.

Під час зустрічей старшокласникам рекомендували в режимі онлайн пройти комплексне тестування на «Платформі з профорієнтації та розвитку кар’єри», що функціонує на сайті Державної служби зайнятості (http://profi.dcz.gov.ua/ ), й врахувати отримані результати під час професійного самовизначення.

Читачам також цікаво:

Коментарі