16:47
08.02.2023

Прокурора, що фабрикував справи проти лікарки, впіймали п’яним за кермом

Прокурора Львівської обласної прокуратури Рубцова Володимира, який сфабрикував проти львівської лікарки Наталії ван Доеверен три кримінальних справи,  впіймали п’яним за кермом. 

Торік у червні патрульні зупинили нетверезого прокурора у центрі Львова. Рубцов відмовився від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння на місці та від медосвічення в медичному закладі. Після цього на нього склали адмінпротокол за керування у стані сп’яніння.

Суд визнав прокурора винним та покарав штрафом у 17 тис. грн та позбавив водійських прав на один рік. На це рішення винуватець подав апеляцію, тому воно ще не набрало законної сили.

Чим відомий прокурор?

Володимир Рубцов працював слідчим у слідчому відділі Львівської прокуратури, коли було сфабриковано кримінальну справу проти відомої львівської лікарки Наталії ван Доеверен. Лікарка начебто вимагала та отримала хабар від пацієнта. Вона три роки перебувала під слідством та судом.

“У той момент, коли мене забрали в СІЗО, вони одночасно (прокуратура і НП) на мене неймовірно тиснули через працівників Поліції для того, щоби я визнала свою провину, пішла на угоду зі слідством. Казали, що “ми тобі дамо лише штраф, перед тобою будуть відкриті всі двері, у тебе чоловік іноземець, працюй у Приватній системі охорони здоров’я,” – розповіла журналістам Львівських новин Наталія ван Доеверен.

Після того, як вони зрозуміли, що лікарка відмовляється від такої “угоди”, то заявили, що знайдуть епізоди, коли пані Наталія брала хабарі. Одночасно з цією погрозою справу забрали з Національної поліції  у Львівську обласну прокуратуру і призначили слідчого Володимира Рубцова.

“Він взявся до справи та до реалізації тих погроз, коли мене шантажували і вимагали піти на “угоду” зі слідством. Вони прекрасно розуміли, що на мене нічого немає, але насамперед їм потрібно було виконати замовлення того, хто замовив кримінал та переслідування мене. Дуже важко в етичних та цензурних межах дібрати слова, щоб описати наскільки мерзенна ця молода людина, якими засобами він послуговувався, як він себе вів… Я думаю, що у нього навіть присутні якісь елементи психопатії, оскільки його обличчя було абсолютно неприродньо захоплене, коли він відчував свою силу під час допитів, де були присутні я і мої адвокати”, – поділилась Наталія.

В один день Рубцов відкрив проти лікарки три кримінальні справи. Їй інкримінували шахрайство та два епізоди хабарів. Один зі свідків (рецидевіст, який 14 років сидів у тюрмі), написав заяву, що нібито колись (4 роки до того, як відкрилась кримінальна справа), він дав хабаря Наталії ван Доеверен. Під час судового розгляду він все ж таки зізнався, що насправді не давав хабар лікарці, а неправдиво свідчити його змусили правоохоронці.

“Він (ред. – Рубцов) мене шантажував, він на мене тиснув, він мені погрожував, з його подачі проколювали колеса в моєму автомобілі, тому що я не йшла на “співпрацю”, він тиснув на вчену раду Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика (писав туди листи, телефонував науковому керівнику, проректору, ректору). Це абсолютний злочин, посадовий злочин, це – перевищення службових повноважень, тому що в процесуальному контексті не було жодної потреби це робити. Є таке поняття, як презумція невинуватості, якщо злочин не доведений, то особа є тільки підозрювана. 5 років я поклала на роботу по дисертації, однак він (ред. – Рубцов) не хотів, щоб мені вдалося захиститись, тому й тиснув на вчену раду. Богу дякувати, у Києві і своїх прокурорів та слідчих бачили, тому не злякалися. І 30 грудня (рівно на 29-й день після виходу з тюрми) захистила свою п’ятирічну наукову працю. Однак усі можливі елементи тиску та шантажу були використані проти мене. Натякали навіть на те, що у мене є двоє дітей… На прохання замовника мене хотіли не просто переслідувати кримінально, скерувати справу до суду, ймовірно, призначити вирок такий, який вони хотіли, а мене хотіли знищити абсолютно. “, – розповіла Наталія ван Доеверен.

В момент, коли справу лікарки передали до суду, Рубцова перевели зі слідчого відділу на посаду прокурора. Тобто справа Наталії ван Доеверен була так званим професійним трампліном для його кар’єри.

“Я думала, де такі цинічні, зухвалі, мерзенні люди можуть бути?! Ну, можуть бути… Де тебе вчили, де тебе виховували?! Людина має якесь схиблене захоплення від власних повноважень, використовує ті інструменти, які не має права використовувати, залучає емоційний садистичний компонент, було видно, як ті очі горіли, коли він принижував… Шантажував тим, що, якщо я виїду на захист до Києва, то мене знову повернуть у тюрму.  Сказати, що це було пекло?! Це було не просто пекло… Питання в тім, що це все було незаконно. Навіть у випадку, якщо припустити, що я чи будь-яка інша людина вчинила злочин, зробила проступок (отримання неправомірної вигоди) тоді є відповідні процесуальні дії  і має бути відповідна міра покарання. Але це не той випадок, оскільки вони залучили садистичну, мерзенну персону (ред. – Рубцова), яка мала знищити мене психологічно, емоційно, етично та морально”, – зазначила пані Наталія.

Нагадаємо, лікарка відсудила 500 тис. грн моральної компенсації з держбюджету через безпідставні звинувачення у хабарництві.

Наталія ван Доеверен відкрила на Володимира Рубцова три кримінальних справи у зв’язку з вищесказаними вчинками (злочинами). Наразі, розслідуванням займається ДБР.

Чи буде притягнутий прокурор до відповідальності та чи понесе покарання за свої протиправні дії стосовно Наталії ван Доеверен, – наразі невідомо. Сподіваємось керівництво Львівської прокуратури та працівники Державного бюро розслідувань зможуть вжити усіх заходів, аби Володимир Рубцов поніс покарання.

 

 

 

 

Коментарі