22:03
23.05.2022

Протикорабельні ракети, гелікоптери, танки та артилерія: для України підготували новий пакет військової допомоги

20 країн оголосили про нову оборонну допомогу Україні під час засідання Міжнародної контактної групи з оборони України “Рамштайн-2” у понеділок, 23 травня.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив журналіст Остап Яриш, який від 2019 року живе у Вашингтоні (США) та працює в українській редакції “Голосу Америки”, пишуть “Львівські новини”.

Цього разу до конференції приєднались також Австрія, Боснія та Герцеговина, Колумбія, Ірландія та Косово, отож кількість учасників – 47.

Яриш додав, що 20 країн оголосили про нові пакети безпекової допомоги для України.

Зокрема Данія надасть Україні протикорабельні ракети “Гарпун”, Чехія надає бойові гелікоптери, танки та ракетні системи, Італія, Греція, Норвегія та Польща нададуть артилерію та боєприпаси.

Про те, чи нададуть США для України HIMARS (американські реактивні системи залпового вогню), голова Пентагону Ллойд Остін відповів так:

“Щодо HIMARS, то я не хочу забігати наперед нашого процесу… Ми залучимо міжнародне співтовариство, щоб переконатися, що ми зможемо отримати якомога більше можливостей. Але я не хочу обговорювати конкретні системи тут”.

Читачам також цікаво:

Коментарі