13:30
17.08.2023

Провокаторці Кохановській СБУ повідомила про підозру

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності блогерки на користь країни-агресора

Служба безпеки України повідомила про підозру проросійській пропагандистці та блогерці Вікторії Кохановській, яка публічно заперечувала збройну агресію Росії та провокувала релігійну ненависть.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пишуть Львівські новини.

Кохановська брала активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня 2023 року. Тоді вона поширювала в соцмережах власні відеостріми, в яких підбурювала людей чинити спротив законним діям правоохоронців, які намагалися виселити з лаври представників УПЦ МП, та ображала релігійні почуття українців.

Крім того, на своїй сторінці у Facebook Кохановська заперечувала факти російської збройної агресії й називала війну в Україні «внутрішнім громадянським конфліктом».

Також вона викладала у соцмережі власні псевдопрогнози про «невідворотність» захоплення всієї території України й намагалася дискредитувати українських захисників. У подальшому контент підхоплювали російські телеканали та інтернет-ресурси, які подавали викривлену інформацію як позицію пересічних громадян України.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності Кохановської на користь країни-агресора.

Під час обшуку за місцем проживання пропагандистки правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, яку вона використовувала у злочинних діях.

 

Коментарі