19:03
12.02.2021

Привласнювали криптовалюту: львівські правоохоронці викрили незаконну схему

Крім того, виявили та вилучили велику кількість речовини рослинного походження, ззовні схожої на канабіс.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, незаконну схему організували двоє мешканців міста Борислав віком 29 та 50 років.

Про це повідомляє поліція Львівської області на своїй сторінці у Facebook, пишуть “Львівські новини”.

Згідно з інформацією, зловмисники пропонували послуги зі встановлення та обслуговування майнінгферм. Після монтажу обладнання, шляхом несанкціонованого доступу до онлайн-гаманців та налаштування системи майнінгу, привласнювали згенеровану криптовалюту.

Крім того, для мінімізації власних витрат під час майнінгу зловмисники здійснювали незаконні підключення до електромереж, у тому числі й комунальних.

Під час обшуків, проведених за адресами розміщення обладнання та місцями проживання організаторів схеми, правоохоронці виявили 9 комплексів майнінгферм і устаткування для незаконного підключення до електромереж.

Крім того, виявили та вилучили велику кількість речовини рослинного походження, ззовні схожої на канабіс. Призначено судову експертизу наркотичних засобів їх аналогів та прекурсорів.

Фото поліції Львівської області

Фото поліції Львівської області

За фактами слідчі Дрогобицького районного відділу поліції, за процесуального керівництва Дрогобицької місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) та ч.3 ст.190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Наразі триває досудове розслідування.

Коментарі