15:45
23.07.2021

Рекорд України: більше 40 дітей з інвалідністю зі Львівщини піднялись на Говерлу (ФОТО, ВІДЕО)

Діти піднімалися з допомогою своїх батьків, волонтерів, спортсменів, альпіністів

Останні кілька місяців йшла підготовка до організації заходу “Особливе сходження на Говерлу”. Вчора, 22 липня, зафіксовано рекорд України зі сходження на найвищу точку України (Говерлу) найбільшою групою дітей з інвалідністю, а саме – 41 дитина. 

Про це повідомив Ігор Дякович, головний спеціаліст відділу гуманітарної політики та міжнародного співробітництва Львівської обласної ради, пишуть “Львівські новини”.

“Говерла сьогодні не просто гора. Це уособлення тих вершин, які ми, люди з інвалідністю, долаємо щодня. Ми показуємо своїм прикладом, що все можливо, і з доброю підтримкою ми можемо все”, – зазначив Ігор Дякович.

Рекордсмени з Львівщини, чиї імена ввійшли в історію: Косило Іван, 17 років, Моршиньська ТГ; Путяк Олександр, 9 років, Дрогобицька ТГ; Волоска Олена, 13 років, Дрогобицька ТГ; Донченко Назар, 15 років, Золочівська ТГ; Шеремета Анастасія, 6 років, Золочівська ТГ; Коперчовський Тарас, 16 років, Золочівська ТГ; Сенейко Роман, 16 років, Бісковицька ТГ; Казан Михайлина-Ангеліна, 12 років, Бісковицька ТГ; Федорович Павло, 8 років, Бісковицька ТГ; Сенейко Наталія, 16 років, Бісковицька ТГ; Багрій Павло, 17 років, Львів; Стебівка Микола, 16 років, Львів; Климчук Олег, 15 років, Львів; Задорожна Анастасія, 18 років, Львів.

“Ці діти піднімалися з допомогою своїх батьків, волонтерів, спортсменів, альпіністів. Вони теж, разом з дітьми, є рекордсменами. Групою з Львівщини займалися ми з колегами з Львівської обласної ради. Хочу подякувати кожному з них зокрема”, – йдеться у дописі.

Ігор Дякович висловив подяку Голові Львівської обласної ради Ірині Гримак за оперативну організацію роботи, керуючому справами Руслану Кандибору, заступниці керуючого Мирославі Туркало. відділу гуманітарної політики та міжнародного співробітництва Ярині Чернявській, Мар’яні Кулебі, Василині Федюк,  депутатам Андрію Думі, Марії Кульчицькій, Роксолані Палюк, радниці міського голови Львова Оксані Рубай, пресслужбі ЛОР, Володимиру Телюку.

“В дорозі ми мали що поїсти. І тут особлива подяка ринку “Шувар”  і керівнику Федишину. Також “Татова пекарня”, яка спекла для нас чудові булочки і печиво. Медицина. Хлопці зі “Здоров’я поруч – медичний центр”зробили так, щоб нас нічого не боліло. Олег Чихарівський. Ну і ми будемо раді вітати і подякувати особисто головним натхненниками цього дійства – Ярослав Грибіник “РІЙ МРІЙ перший соціальний вулик” і Сергій Бондаренко ГО “Подаруй життя”. Чекаємо у Львові. Сльози радості на очах. Усмішки змучених, але нереально щасливих дітей та їх батьків. Це все того вартувало. Ми це зробили”, – доповнив Ігор Дякович.

Читачам також цікаво:

Коментарі